Gemeente West Betuwe - ontwerpbestemmingsplan + besluit vormvrije m.e.r. - Zijl 2, Vuren

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe maken (o.a. naar aanleiding van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening) de ter inzage legging bekend van:

  • het ontwerpbestemmingsplan “Zijl 2”, Vuren;

  • het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Zijl 2, Vuren.

Toelichting

In de huidige situatie zijn op het perceel Zijl 2 te Vuren, drie wooneenheden met enkele verouderde opstallen/bijgebouwen gelegen. De bestaande woningen voldoen niet meer aan de huidige woon-wensen. Het plan is om het bestaande bebouwingsensemble van de hoofdwoning (Zijl 2) te renoveren en daarmee in de oorspronkelijke staat terug te brengen (incl. binnentuin), alsmede twee woon-eenheden en de overige bijgebouwen/opstallen te slopen. In ruil daarvoor is het plan om aan de straat-zijde van de Zijl twee solitaire grondgebonden woningen te realiseren.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 7.17, van de Wet milieubeheer bekend dat zij ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project Zijl 2, Vuren, hebben besloten dat er in de verdere procedure van het bestemmingsplan kan worden volstaan met de uitkomsten van de vormvrije m.e.r.-beoordeling in de toelichting van het ontwerp-bestemmingsplan. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en er dus geen m.e.r. (-beoordeling) nodig is.

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan met daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 28 mei tot en met woensdag 8 juli 2020 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (O.D.R.) U bereikt ze via (0344) 57 93 14 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.VURZijl2-ONT2.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

Gedurende de termijn van inzage ( t/m woensdag 8 juli 2020) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén email) sturen naar de gemeenteraad, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de inzage-termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

Wilt u reageren op het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling?

U kunt niet reageren op het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling. Het is wel mogelijk een zienswijze in te dienen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan waarin het besluit is verwerkt.

Geldermalsen, 27 mei 2020

Burgemeester en wethouders van West Betuwe.

 

Naar boven