Ontwerp uitwerkingsplan ‘Lommerrijk fase 3’ en ontwerp omgevingsvergunning, voor de activiteit ‘het bouwen van een bouwwerk’ ten behoeve van 41 woningen

Logo Waalwijk

Het College van Waalwijk maakt onder toepassing van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het Coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 12 juni 2014 voor bouwprojecten in het bestemmingsplan Driessen bekend dat met ingang van 28 mei 2020 ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp-uitwerkingsplan ‘Lommerrijk fase 3’;

  • 2.

    de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van 41 woningen;

     

    De gefaseerde ontwikkeling van Lommerrijk is gestart.Het plangebied is gelegen aan de westzijde van Landgoed Driessen, in deelgebied Lommerrijk ten westen van de Burg. de Geusstraat. Lommerrijk ligt grofweg ingeklemd tussen de deelgebieden ‘De Villa’ en ‘De Bibliotheek’ aan de oostzijde, de Oudestraat aan de noordzijde en Van der Duinstraat aan de zuidzijde.

Het uitwerkingsplan vormt de juridisch planologische grondslag voor realisering van genoemde woningen. Het ontwerp uitwerkingsplan omvat de verbeelding (plankaart) en de regels (voorschriften) en is voorzien van een toelichting. De ontwerp omgevingsvergunning ziet op de bouw van deze 41 woningen.

Coördinatie

De procedure van het uitwerkingsplan wordt gecoördineerd onder toepassing van het coördinatiebesluit van de raad van 12 juni 2014 en het collegebesluit d.d. 19 mei 2020 met de procedure omgevingsvergunning voor het bouwen van deze 41 woningen.

Inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning voor de 41 woningen met bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 mei 2020 gedurende zes weken (t/m 8 juli 2020) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Taxandriaweg 6 Waalwijk, ingang Winterdijk tijdens openingstijden: ma. t/m vr.: 8.30-17.00 uur en op di.- en do. avond: 18.00-20.00 uur (tijdens avondopenstelling zijn de inhoudelijk bij het plan betrokken medewerkers niet aanwezig).

Het ontwerp uitwerkingsplan is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0867.BPUWWLrijkfase3-ONT1 en in PDF via de website van de gemeente, www.waalwijk.nl via zoekopdracht: ruimtelijke plannen in procedure. Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het uitwerkingsplan, is de digitale versie bepalend.

Zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over zowel het ontwerp uitwerkingsplan Lommerrijk fase 3 als ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning (activiteit: ‘het bouwen van een bouwwerk’) voor 41 woningen bij het college van Waalwijk, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Het indienen van een zienswijze per e-mailbericht is ook mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl (zoekopdracht: voorwaarden mailbericht) en aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals naam en adres en voorzien is van een handtekening en onder vermelding van zienswijze op ontwerp uitwerkingsplan Lommerrijk fase 3 of, indien van toepassing, ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 41 woningen in het plangebied van uitwerkingsplan Lommerrijk fase 3.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of inzage op een ander tijdstip en/of een nadere toelichting op de plannen kunt u contact opnemen met: mevrouw P. Schreppers 0416-683883, pschreppers@waalwijk.nl (ontwerp-uitwerkingsplan) of de heer A.J.M. van der Minnen 0416-683864, tvanderminnen@waalwijk.nl (ontwerpbeschikking omgevingsvergunning).

Naar boven