Ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 47, Sassenheim’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 26 mei 2020 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 47, Sassenheim’ in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied betreft de perceel Rijksstraatweg 47 te Sassenheim.

Inhoud plan

In mei 2003 is door de gemeente Sassenheim een omgevingsvergunning (met kenmerk: BA.02.49) verleend voor het bouwen en gebruiken van een kantoor op het perceel Rijksstraatweg 47 Sassenheim in afwijking van het toenmalig vigerend bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Sassenheim- Zuid’. In de daaropvolgende herziening ‘Bedrijventerrein Sassenheim- Zuid, 1e herziening’ is deze vergunning verwerkt, door het opnemen van de functieaanduiding ‘kantoor’ voor het perceel Rijksstraatweg 47. Sinds 20 september 2012 geldt het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Teylingen’. In dit vigerende bestemmingsplan is de functieaanduiding ‘kantoor’ per abuis niet opgenomen. De eigenaar van het pand heeft de gemeente hierop geattendeerd en verzocht deze omissie te herstellen omdat het pand is ontworpen en gebouwd als kantoorpand, het pand altijd als zodanig is gebruikt en het ook de intentie is dat gebruik voort te zetten. In voorliggend bestemmingsplan voor het perceel Rijksstraatweg 47 wordt daarom de functieaanduiding ‘kantoor’ weer opgenomen op de verbeelding en in de regels.

Het bovenstaande geeft aanleiding om het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 47 Sassenheim’ vast te stellen en de procedure voor het ontwerpbestemmingsplan te starten door het plan zes weken ter inzage te leggen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 47, Sassenheim, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, ligt vanaf donderdag 28 mei 2020 tot en met woensdag 8 juli 2020 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan plan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim bij de publieksbalie. We werken vanwege de corona maatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om de stukken in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Fedor Jansen via het algemene nummer 14 0252.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Inwoners en Ondernemers” - “Bouwen en Wonen” – “Bestemmingsplannen” – “Ter inzage” – “ontwerpbestemmingsplan Rijksstraatweg 47 Sassenheim” vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling Ruimte via 14-0252 of via de e-mail: f.jansen@hltsamen.nl.

 

Naar boven