Ontwerp parapluplannen kamerbewoning en reguleren onbenutte plancapaciteit wonen

Logo Venlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo maken bekend dat 4 ontwerp paraplubestemmingsplannen en 2 ontwerp beheersverordeningen voor reguleren onbenutte plancapaciteit wonen en kamerbewoning gedurende 6 weken ter inzage liggen. Dit betreft de volgende ontwerp parapluplannen en ontwerp beheersverordeningen:

  • Ontwerp paraplubestemmingsplan reguleren onbenutte plancapaciteit wonen (NL.IMRO.0983.BP201901CAPWONEN-ON01)

  • Ontwerp paraplubestemmingsplan reguleren onbenutte plancapaciteit wonen / analoge bestemmingsplannen (NL.IMRO.0983.0000BP2019CAPWONEN-ON01

  • Ontwerp beheersverordening reguleren onbenutte plancapaciteit wonen (NL.IMRO.0983.BHV201901CAPWONEN-ON01)

  • Ontwerp paraplubestemmingsplan kamerbewoning (NL.IMRO.0983.BP201902KAMERBEW-ON01)

  • Ontwerp paraplubestemmingsplan kamerbewoning / analoge bestemmingsplannen (NL.IMRO.0983.0000BP2019KAMERBEW-ON01)

  • Ontwerp beheersverordening kamerbewoning (NL.IMRO.0983.BHV201902KAMERBEW-ON01)

Met deze overkoepelende, thematisch bestemmingsplannen en beheersverordeningen worden in een keer alle bestemmingsplannen en beheersverordeningen binnen de gemeente Venlo op het onderdeel wonen voor het stedelijk gebied en kamerbewoning voor geheel Venlo partieel herzien, vooruitlopend op het omgevingsplan.

Paraplubestemmingsplannen en ontwerp beheersverordening Kamerbewoning.

Om meer grip te krijgen op kamerbewoning vindt de gemeente Venlo het belangrijk de toegestane kamerbewoningen van maximaal 4 personen terug te brengen naar maximaal 2 personen. Dit geldt binnen bestemmingen waar wonen als functie op het grondgebied van de gemeente Venlo is toegestaan. Eigenaren dienen er rekening mee te houden dat in de nieuwe bestemmingsplannen en beheersverordening geregeld is dat een omgevingsvergunning aangevraagd dient te worden vanaf 3 personen die hier kamergewijs wonen.

Paraplubestemmingsplannen en ontwerp beheersverordening reguleren onbenutte plancapaciteit wonen.

Met de parapluplannen en de beheersverordening ‘Reguleren onbenutte plancapaciteit wonen’ wordt het ongelimiteerd toevoegen van woningen binnen het stedelijk gebied van de gemeente Venlo voorkomen. Bij brede bestemmingen voor een pand (b.v. kantoorpanden) wordt het aantal rechtstreeks toegestane woningen maximaal 1 per bouwlaag. Het uitgangspunt van de herziening is dat initiatieven voor het toevoegen van meer dan 1 woning per bouwlaag getoetst zullen worden aan het beoogde parapluplan en paraplubeheersverordening. Deze toetsing bevat een kwantitatieve en kwalitatieve component.

 

Terinzagelegging

De ontwerpplannen liggen vanaf 28 mei 2020 tot en met 8 juli 2020 ter inzage en kunnen als volgt worden geraadpleegd:

  • langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met bovengenoemde IMRO identificatienummers.

  • op de gemeentelijke website www.venlo.nl organisatie en bestuur – publicatie en verslagen – plannen ter inzage. Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar.

  • in papieren vorm in het stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo, echter uitsluitend op afspraak na telefonisch contact hierover met het Klantcontactcentrum (KCC). Inzage van de papieren stukken in het stadskantoor is alleen mogelijk indien er geen andere mogelijkheid is. Daarbij wordt eerst beoordeeld of de inzage ook op een andere wijze kan gebeuren (o.a. digitaal, door het toesturen van de planstukken of telefonische toelichting door een van de medewerkers). Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC) via telefoonnummer 14 077.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Er kunnen binnen de termijn van terinzagelegging door een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Bij een zienswijze dient het ontwerp-parapluplan waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn een afspraak te maken met mevrouw S. Bastings, telefoonnummer 06-28144174, of mevrouw C. Sprang-Cellissen, telefoonnummer 06-18418167.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

 

Venlo, 27 mei 2020

Naar boven