Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan “Kesteren, Tielsestraat 95” en verlening omgevingsvergunning voor de nieuwbouw bedrijfspand aan de Tielsestraat 95 in Kesteren

Logo Neder-Betuwe

Bestemmingsplan ‘Kesteren, Tielsestraat 95’

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken, met inachtneming van de ‘Coördinatieverordening ex artikel 3.30 Wro gemeente Neder-Betuwe’, op grond van de artikelen 3.1, 3.8, 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 mei 2020 het bestemmingplan ‘Kesteren, Tielsestraat 95’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Wijzigingen

In artikel 3.4.6 onder a zijn de grenswaarden ten behoeve van geluid aangepast.

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op 18 mei 2020 hebben besloten tot afgifte van de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van een bedrijfspand aan de Tielsestraat 95 in Kesteren.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Tielsestraat 95 in Kesteren, ten zuidoosten van het bedrijventerrein ’t Panhuis en ten noorden van de spoorlijn. Met dit bestemmingsplan wordt de vestiging van een landbouwmechanisatiebedrijf op dit perceel mogelijk gemaakt en met de omgevingsvergunning de realisatie van een nieuw bedrijfspand.

Inzageperiode: 28 mei t/m 8 juli 2020

Inzageplaatsen bestemmingsplan en omgevingsvergunning:

  • 1.

    Analoog: tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden. LET OP! In verband met de Corona-crisis kan er sprake zijn van gewijzigde openings- en inzagetijden. Check de website www.nederbetuwe.nl voor de actuele informatie.

  • 2.

    Digitaal op de website www.officielebekendmakingen.nl (27 mei 2020) -> gemeenteblad -> organisatie: Neder-Betuwe -> rubriek: plannen l ruimtelijk

Het bestemmingsplan is ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpKEtielsestr95–vst1

Beroep:

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen de verleende omgevingsvergunning is schriftelijk beroep mogelijk. Gedurende de inzage inzageperiode kan beroep worden ingediend door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijker­wijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerp omgevingsvergunning. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Opheusden, mei 2020

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven