Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Olst, Abersonterrein

Logo Olst-Wijhe

Het college van B en W van de gemeente Olst-Wijhe maakt bekend dat zij ten behoeve van de gebiedsontwikkeling Aberson te Olst, op de locatie van het voormalige Abersonterrein te Olst, op grond van artikel 7.2 vierde lid en artikel 7.17 van de Wet milieubeheer in samenhang met artikel 2 tweede lid van het Besluit milieueffectrapportage een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrij m.e.r.-beoordeling voor de realisatie van maximaal 66 woningen, met bijbehorende voorzieningen als wegen en groen.

Overeenkomstig de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet het bevoegd gezag bepalen of voor de beoogde ontwikkeling een milieueffectrapportage vereist is. Naar aanleiding van de notitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Abersonterrein Olst d.d. 1 mei 2020 heeft het college op 19 mei 2020 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Het besluit en de bijbehorende kunt u inzien bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) van 28 mei 2020 t/m 8 juli 2020. U kunt enkel op afspraak de stukken inzien. De stukken zijn tevens op onze website te vinden.

Het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het ontwerp bestemmingsplan Olst, Abersonterrein.

Naar boven