Bekendmaking Tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren – Boxtel, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft het Tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren – Boxtel vastgesteld op donderdag 14 mei 2020. Van donderdag 4 juni tot en met woensdag 15 juli 2020 kunt u in beroep gaan tegen het Tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren – Boxtel. In deze bekendmaking leest u hoe u dat kunt doen.

Het aantal reizigers én goederen over het spoor neemt toe. Om deze groeiende stroom mogelijk te maken, moeten er op drukke trajecten meer treinen kunnen rijden. Het landelijk Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) zorgt daarvoor, met elke tien minuten een reizigerstrein en voldoende ruimte voor het groeiende goederenvervoer. Het programma bevat diverse maatregelen, waaronder aanpassingen aan het spoor tussen Meteren en Boxtel.

Deze zijn:

  • Een verbindingsboog (Zuidwestboog) bij Meteren.

  • Een vierde spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Vught en een vrije kruising bij Vught.

  • Een verdiepte ligging voor een deel van het spoor in Vught.

De aanpassingen en maatregelen voor het traject tussen Meteren en Boxtel zijn uitgewerkt in het Tracébesluit PHS Meteren – Boxtel.

Wijzigingen ten opzichte van het Ontwerptracébesluit

Bij de vaststelling van het Tracébesluit is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het betreft wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen en zogenoemde ambtshalve wijzigingen. In de Toelichting bij het Tracébesluit is een overzicht opgenomen van de doorgevoerde wijzigingen.

IN BEROEP GAAN

Heeft u een zienswijze ingediend over het Ontwerptracébesluit PHS Meteren – Boxtel en bent u belanghebbende? Dan kunt u in beroep gaan tegen het Tracébesluit. Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend of die het niet eens zijn met wijzigingen ten opzichte van het Ontwerptracébesluit.

Voor de behandeling bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van het beroep is griffierecht verschuldigd, dit bedraagt € 179,– voor particulieren en € 354,– voor organisaties.

Beroep instellen doet u bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

of via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Actuele informatie over in beroep gaan, vindt u op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak.

Crisis- en herstelwet

Op het Tracébesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

  • a. alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • b. het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en

  • c. beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

STUKKEN BEKIJKEN

Alle documenten staan vanaf woensdag 3 juni 2020 op www.platformparticipatie.nl/meterenboxtel. Op papier kunt u de stukken van woensdag 3 juni tot en met woensdag 15 juli 2020 tijdens openingstijden bekijken:

Gemeente West Betuwe, Kuipershof 2, Geldermalsen.

Gemeente Zaltbommel, Hogeweg 11, Zaltbommel.

Gemeente Maasdriel, Kerkstraat 45, Kerkdriel.

Gemeente ’s-Hertogenbosch, Wolvenhoek 1, ’s-Hertogenbosch.

Gemeente Vught, Secretaris van Rooijstraat 1, Vught.

Gemeente Haaren, Monseigneur Bekkersplein 2, Haaren.

Gemeente Boxtel, Markt 1, Boxtel.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8, Den Haag (alleen op afspraak, telefoon 070 456 89 99).

LET OP: in verband met de kabinetsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus COVID-19 kan het voorkomen dat er beperkte openingstijden gelden of dat u een afspraak moet maken als u documenten wilt inzien. Houd hier rekening mee en neem vooraf telefonisch contact op met de locatie om te vragen of u daar terecht kunt.

ONLINE INFORMATIEBIJEENKOMSTEN

Over het project PHS Meteren – Boxtel worden online informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Daarnaast zijn de veranderingen aan het spoor en in de spooromgeving online op een kaart te zien. Ook kunt u van de locaties met grote aanpassingen de nieuwe spooromgeving in 3D bekijken.

Meer informatie hierover vindt u op www.prorail.nl/meterenboxtel.

INFORMATIE

Meer informatie op www.platformparticipatie.nl/meterenboxtel en www.prorail.nl/meterenboxtel. Vragen over het project? Neem contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact. Vragen over de procedure? Bel 070 456 89 99 (Directie Participatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Naar boven