Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit bemaling tien nieuwbouwblokken Hyde Park te Hoofddorp

Logo Hoogheemraadschap van Rijnland

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer het volgende bekend:

Op 20 februari 2020 heeft het college een verzoek tot een m.e.r.-beoordeling van Hyde Park Hoofddorp BV ontvangen. Het verzoek betreft het onttrekken van circa 5,6 miljoen m3 grondwater in een periode van 5 jaar waarvan al het spanningswater wordt geretourneerd. De grondwateronttrekking is nodig voor de aanleg van 10 nieuwbouwblokken te Hyde Park in Hoofddorp.

Ter onderbouwing is bij het verzoek een rapport bijgesloten betreffende de bouwput- en retourbemaling met een beschouwing van de mogelijke milieueffecten.

Voor deze activiteit dient een watervergunning te worden aangevraagd op grond van de Keur Rijnland 2015. Ingevolge artikel 7.2 van de Wet Milieubeheer en categorie D 15.2 van het Besluit milieu-effectrapportage is het voornemen van Hyde Park Hoofddorp BV m.e.r.-beoordelingsplichtig. Ten behoeve van de besluitvorming over de aangevraagde watervergunning dient het college van dijkgraaf en hoogheemraden daarom te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld vanwege mogelijke belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Deze mogelijke gevolgen zijn conform artikel 7.17 lid 3 van de Wet Milieubeheer beoordeeld aan de hand van:

  • 1.

    de kenmerken van de activiteit;

  • 2.

    de plaats waar de activiteit wordt verricht;

  • 3.

    de kenmerken van het potentiële effect van de activiteit.

Beoordeling

Omdat de activiteit naar verwachting niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland besloten dat Hyde Park Hoofddorp BV voor deze activiteit geen MER hoeft op te stellen.

Bezwaar

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene Wet Bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit (voor de watervergunning) waartegen geen bezwaar of beroep kan worden ingediend, tenzij aangetoond kan worden dat deze beoordeling los van de voor te bereiden watervergunning een belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. U kunt uw bezwaren te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure die gevolgd wordt naar aanleiding van de aanvraag om een watervergunning.

Inzage

Normaliter kunnen de stukken, die online worden gepubliceerd met betrekking tot de mer-beoordeling, ook op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren worden ingezien. Echter in verband met de coronacrisis is het kantoor van Rijnland tot nader orde gesloten. U treft de stukken digitaal aan.

Leiden, 25 mei 2020

Naar boven