Definitieve vergunning Stichting NRG en Stichting ECN Nucleair in hun hoedanigheid van vennoten van de v.o.f. Nuclear Research and consultancy Group (hierna: NRG), gevestigd aan de Westerduinweg 3 te Petten, in verband met actualisatie vergunningvoorschriften HFR

Kennisgeving Kernenergiewet

Van 28 mei 2020 tot en met 9 juli 2020 ligt de definitieve vergunning van NRG met betrekking tot de ambtshalve wijziging van de voorschriften van de HFR, ter inzage. Tot en met 9 juli 2020 kan door belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend, beroep tegen de vergunning worden ingesteld.

Achtergrond van de vergunning

De vergunningvoorschriften van de vergunning van 7 januari 2005, kenmerk SAS/2004166322, laatstelijk gewijzigd op 4 juli 2016, kenmerk ANVS-2016/1873, behoeven aanpassing vanwege gewijzigde regelgeving, doordat vergunningvoorschriften geen werking meer hebben of doordat tekstuele aanpassing wenselijk is vanwege verduidelijking of uniformering.

Procedure

Voor de ambtshalve wijziging wordt de uniforme openbare voor­bereidingsprocedure doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de definitieve vergunning en van de mogelijkheid tot beroep daartegen.

Van 26 februari 2020 tot en met 7 april 2020 hebben de ontwerpvergunning en het m.e.r.-beoordelingsbesluit ter inzage gelegen en is eenieder in de gelegenheid geweest om zienswijzen over de ontwerpvergunning naar voren te brengen. In deze periode zijn drie zienswijzen ontvangen.

Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de definitieve vergunning en van de mogelijkheid tot beroep daartegen.

Definitieve vergunning

De ANVS heeft de definitieve vergunning op 25 mei 2020 aan NRG bekendgemaakt. De vergunning wordt door de ANVS op grond van artikel 19, eerste lid, van de Kernenergiewet ambtshalve gewijzigd. De zienswijzen en de reactie daarop zijn in de definitieve vergunning opgenomen. De zienswijzen hebben niet geleid tot een wijziging ten opzichte van de ontwerpvergunning.

Waar kunt u de vergunning inzien?

De vergunning en de overige tot het dossier behorende documenten kunt u vanaf 28 mei 2020 tot en met 9 juli 2020 inzien op de volgende locaties:

Het dossier is ook beschikbaar via de website van de ANVS: www.anvs.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tot en met 9 juli 2020 tegen de vergunning beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt als belanghebbende worden aangemerkt indien u rechtstreeks door de vergunning in uw belangen wordt geraakt en u eerder een zienswijze heeft ingebracht over het ontwerp van het besluit of indien redelijkerwijs niet aan u kan worden verweten eerder geen zienswijze daarover te hebben ingebracht.

Het beroepschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit beroep aantekent. De vergunning treedt op 10 juli 2020 in werking, tenzij vóór deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als burger kunt u uw beroepschrift of verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State verzenden (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving of een bezoek aan de website nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u bellen via telefoonnummer 088 – 489 05 00 onder vermelding van: ‘vergunning nucleair’. Wij zijn via dit telefoonnummer op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan: postbus.kerninstallatie@anvs.nl onder vermelding van ‘vraag m.b.t. vergunning NRG’.

Naar boven