Vestiging voorkeursrecht woningbouwlocaties ‘Pannenschuur VI’ (gebied tussen Kerkhovenbaan, Hoog Heukelomseweg en Hoog Heukelom te Oisterwijk) en ‘Oostelvoortjes II’ (gebied tussen Heiligenboom en woonwijk Oostelvoortjes te Moergestel)

Logo Oisterwijk

 

Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oisterwijk maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat ingevolge het bepaalde in artikel 6 van de Wvg 19 mei 2020 hebben besloten meerdere percelen en perceelsgedeelten voorlopig aan te wijzen waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. Aangewezen zijn gronden die thans overwegend agrarisch worden gebruikt en waar een niet agrarische bestemming aan wordt toegedacht. Het voorkeursrecht betreft de gronden op twee separate locaties. De eerste locatie betreft ‘Pannenschuur VI’, deze locatie omvat globaal de gronden tussen Kerkhovenbaan, Hoog Heukelomseweg en Hoog Heukelom te Oisterwijk. De tweede locatie betreft ‘Oostelvoortjes II’, deze locatie omvat globaal de gronden tussen Heiligenboom en woonwijk Oostelvoortjes te Moergestel.

Dit besluit treedt in werking een dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

 

Gevolgen

De voorlopige aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

 

Ter inzage

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen ieder afzonderlijk, per aangetekende brief, bericht over de inhoud van dit besluit en de gevolgen hiervan. Het besluit met de kaarten en de lijsten van aangewezen gronden, ligt gedurende zes weken, van 28 mei 2020 tot en met 9 juli 2020, tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis aan De Lind 44 te Oisterwijk. Vanwege het coronavirus zijn de openingstijden aangepast en is het gemeentekantoor uitsluitend geopend op werkdagen van 9.00 - 11.00 uur én alleen na telefonisch overleg.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Jennifer Rama-Alberto, van afdeling Ruimte op telefoonnummer 013 5291311 of per e-mail Jennifer.Rama-Alberto@oisterwijk.nl.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van het college staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij het college van de gemeente Oisterwijk een bezwaarschrift indienen.

Het adres is postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk.

 

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

1. De naam en het adres van de indiener;

2. De dagtekening;

3. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

4. De gronden van het bezwaar.

 

Het maken van bezwaar heeft niet tot gevolg dat de werking van het besluit wordt geschorst. Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank indien onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist. Het adres is: Rechtbank Zeeland - West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Naar boven