Gemeente Westervoort - kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan - Rijndijk 25, Westervoort

Logo Westervoort

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maakt hierbij overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het perceel Rijndijk 25 te Westervoort.

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden op het perceel behorende bij Rijndijk 25 te Westervoort. Deze locatie is bij de gemeente kadastraal bekend als sectie A. nr. 6618. Het bestemmingsplan ‘Rijndijk 25’ maakt nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Het doel van bestemmingswijziging is het borgen van de planologische rechtszekerheid van de feitelijke situatie.

Door de huidige bebouwing planologisch in te passen kan deze worden behouden en kunnen de huidige activiteiten op het woonperceel worden voortgezet. De planologische regeling zorgt voor duidelijkheid en rechtszekerheid voor de eigenaar én voor omwonenden over de (on)mogelijkheden van de hobbymatige valkenhouderij.

Procedure

Op dit moment kunt u nog niet reageren; er liggen nog geen stukken ter inzage, er kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Te zijner tijd zal een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op het plan. De termijn van de ter inzage legging wordt vooraf gepubliceerd via www.officielebekendmakingen.nl en in de Westervoort Post.

Kostenverhaal

In verband met de realisatie van het project ‘Rijndijk 25’ is gemeente een anterieure overeenkomst met de initiatiefnemer aangegaan. Vanwege deze overeenkomst zal geen exploitatieplan worden vastgesteld. Tegen deze overeenkomst staat geen bezwaar en beroep open.

Anterieure overeenkomst

De gemeente Westervoort heeft op 21 april 2020 een anterieure overeenkomst ex. artikel 6.24, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gesloten voor het perceel aan de Rijndijk 25 te Westervoort, kadastraal bekend gemeente Westervoort, sectie A, nummer 6618.

De anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Westervoort (hierna te noemen ‘Gemeente’) en de heer M.G. Laarakker te Westervoort (hierna te noemen ‘Initiatiefnemer’) en heeft betrekking op de legalisatie van de bestaande valkenverblijven op het perceel aan de Rijndijk 25 te Westervoort. Partijen zijn overeengekomen dat initiatiefnemer de gemeente een vergoeding betaalt voor de plankosten op basis van de gemeentelijke legesverordening 2020.

Tevens is overeengekomen:

  • Dat eventuele planschade voor rekening komt van de initiatiefnemer.

  • De kosten voor het opstellen van het bestemmingsplan voor rekening van de initiatiefnemer komen.

Het aangewezen perceel wordt opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijndijk 25’ en heeft de toegedachte bestemmingen ‘tuin’ met functieaanduiding ‘specifieke vorm van tuin – roofvogelverblijf.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie kunt u telefonisch opnemen met W. Roelofs via telefoonnummer 088-695 3000 of via w.roelofs@1stroom.nl.

Naar boven