Rosmalensedijk 7 en 10 te ‘s-Hertogenbosch, ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunning (coördinatieregeling)

Logo 's-Hertogenbosch

 

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 en paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en op basis van de Coördinatieverordening gemeente ‘s-Hertogenbosch

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Rosmalensedijk 7 en 10 te ‘s-Hertogenbosch’ (NL.IMRO.0796.0002408-1301 samen met het ontwerpbesluit omgevingsvergunning WB00052704 met ingang van 25 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage liggen.

 

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid op grond van de coördinatieregeling, artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening en op basis van de Coördinatieverordening gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit betekent dat de procedure tot verlening van de omgevingsvergunning voor het uitbreiden en nieuw bouwen van bedrijfsruimten en de legalisatie van een aanbouw, een overkapping en een hekwerk op het perceel Rosmalensedijk 10 gelijk oploopt met de bestemmingsplanprocedure.

 

De locatie van het plan ligt in het buitengebied van de gemeente ’s-Hertogenbosch, ten oosten van de kern Empel en ten noorden van de Wijk Groote Wielen, aan de Rosmalensedijk. Het bedrijf in bestratingsmaterialen en hoveniersbedrijf aan de Rosmalensedijk 10 heeft uitbreidingsplannen. Het gaat om een logistieke optimalisatie van het opslagterrein, vergroting van de showroom en van de werkplaats/loods. Het houdt in een vergroting van het bestemmingsvlak om logistieke redenen. Ten slotte omvat het plan de landschappelijke inpassing, door realisatie van groenelementen en bloemrijk grasland op de omliggende gronden. De bestaande loods van het akkerbouwbedrijf op het perceel Rosmalensedijk 7 wordt als nevenactiviteit ingezet voor de opslag van bestratingsmaterialen max. 750 m2. De omvang van de opslag is wisselend, maar gedurende het gehele jaar ondergeschikt. Daarnaast wordt dit perceel landschappelijk ingepast.

 

Wilt u reageren?

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage liggen, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij respectievelijk de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders indienen.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 9966017.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. U kunt dan bellen met de heer F. Verheul van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel (073) 615 9255. Mondelinge zienswijzen kunnen op dit moment enkel telefonisch plaatsvinden.

 

 

 

 

 

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning?

  • U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: het college van burgemeester en wethouder van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 9966017.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. U kunt dan bellen met de heer F. Verheul van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel (073) 615 9255. Mondelinge zienswijzen kunnen op dit moment enkel telefonisch plaatsvinden.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen en het ontwerpbestemmingsplan ook op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend, u kunt alleen voor spoedgevallen op afspraak terecht. Hierdoor is fysieke inzage op dit moment niet altijd mogelijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de stukken digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen, neem dan contact op met de heer F. Verheul, tel. (073) 615 9255. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

 

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Naar boven