Bekendmaking ontwerpvergunning Wet natuurbescherming onder gemeentelijke coördinatieregeling Windpark Agro-Wind Reusel

Logo Reusel-De Mierden

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel–De Mierden maken bekend dat de Omgevingsdienst Brabant Noord, als gemandateerde van provincie Noord-Brabant, op 14 april 2020 een ontwerpbesluit hebben genomen voor het verlenen van een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming ten behoeve van de realisatie en in het werking hebben van het Windpark Agro-Wind Reusel B.V. te Reusel.

 

Projectomschrijving

De realisatie en exploitatie van 11 windturbines nabij de Postelsedijk, de Burgemeester Willekenslaan en De Strook in Reusel.

 

Coördinatieregeling Windpark Agro-Wind

Door de gemeenteraad is op 29 januari 2019 besloten om voor de ontwikkeling van Windpark Agro-Wind Reusel B.V. gebruik te maken van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Het door de gemeenteraad genomen besluit maakt het mogelijk om vergunningen van de gemeente en overige bevoegde gezagen gecoördineerd voor te bereiden en tegelijkertijd te publiceren en ter inzage te leggen. Voor windpark Agro-Wind zijn de omgevingsvergunning, de vergunning Waterwet en de ontheffing Wet natuurbescherming gecoördineerd voorbereid en ter inzage gelegd voor beroep bij de Raad van State.

De vergunning Wet natuurbescherming betreft fase 2 van de coördinatieregeling. Op 14 april 2020 heeft Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN), gemandateerd door provincie Noord-Brabant, de vergunning Wet Natuurbescherming in ontwerp verleend. De ODBN heeft het ontwerpbesluit al gepubliceerd op www.brabant.nl/bekendmakingen. De gemeente Reusel-De Mierden is als coördinerend orgaan bevoegd dit ontwerpbesluit ter inzage te leggen en de zienswijzen te ontvangen.

 

O ntwerpvergunning Wet natuurbescherming

De ontwerpvergunning Wet natuurbescherming ziet toe op de oprichting en het in werking hebben van het windpark, bestaande uit 11 windturbines, op de percelen kadastraal bekend gemeente Reusel, sectie G, nummers 228, 288, 336, 392, 578 en 615 en gemeente Reusel, sectie B, nummers 1694, 1743, 2197 en 2198, gelegen nabij de Belgische Natura 2000-gebieden ‘Ronde Put’, ‘Vennen, heiden en moerassen rond Turnhout’ en ‘Valleigebied van de Kleine Nete met brongebieden, moerassen en heiden’.

 

Zienswijzen

De stukken liggen van woensdag 20 mei 2020 tot en met dinsdag 30 juni 2020 ter inzage.

 

De ontwerpvergunning Wet natuurbescherming ligt ter inzage in de centrale hal in het gemeentehuis van Reusel -De Mierden (zonder afspraak), Kerkplein 3 te Reusel. Het gemeentehuis is geopend van maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17:00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. De ontwerpvergunning is ook in te zien op www.reuseldemierden.nl en brabant.nl/loket/verleende-vergunningen.

 

Iedereen kan tijdens de inzageperiode schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan kenbaar maken. Richt uw schriftelijke reactie aan het college van burgemeester en wethouders van Reusel–De Mierden, Postbus 11, 5540 AA, Reusel.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariëlle van der Hoff via telefoonnummer 0497-650650. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Er kan alleen beroep tegen het uiteindelijke definitieve besluit worden ingediend als de indiener ook

een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en hij belanghebbende is. Bij wijzigingen van

het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit kan ook beroep worden ingediend door een

belanghebbende indien geen zienswijze is ingediend.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariëlle van der Hoff via telefoonnummer 0497-650 650.

 

Reusel, 18 mei 2020

Naar boven