Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan Slobbeland

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van maandag 25 mei 2020 het ontwerpbestemmingsplan "Slobbeland” gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.bpSlobbeland-ow01.

Plangebied

Het gaat om de gronden die nu liggen in de bestemmingsplannen Slobbeland 5, De Pieterman – Slobbeland, De Pieterman – Slobbeland 1e herziening en Oud Volendam, deelplan Zuideinde, met de daarbij behorende parapluregelingen. Globaal gesproken het gebied rondom Marinapark en jachthaven en Slobbeland, grenzend aan de achterkant van Zuideinde.

Doel

De Omgevingswet is aanstaande en voor al onze bestemmingsplannen geldt dan dat deze automatisch, van rechtswege, onderdeel uitmaken van het gemeentelijk Omgevingsplan. Het zal nog een hele toer zijn om vanuit de huidige situatie met een kleine 50 bestemmingsplannen tot één (tijdelijk) omgevingsplan te komen, temeer omdat het omgevingsplan nog veel meer aspecten bevat die van belang zijn voor de fysieke leefomgeving. Maar wat de bestemmingsplannen betreft zijn wij ons al geruime tijd aan het voorbereiden. De bestemmingsplannen zijn geactualiseerd en in digitale vorm beschikbaar. De laatste jaren hebben wij onze bestemmingsplannen zoveel mogelijk geüniformeerd.

Het is ons doel om de basis op orde te hebben voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Het gebied rondom Slobbeland en de Pieterman heeft nog niet echt de kwalificatie dat het op orde is. Er gelden wel bestemmingsplannen en deze zijn ook digitaal beschikbaar in de vorm van een pdf-bestand, maar er is geen sprake van uniformiteit en de digitale raadpleegbaarheid is beperkt. Daarom zijn wij gestart om deze zaken, beleidsneutraal, in een modern bestemmingsplan te vatten. Actualiseren doen wij zonder acht te slaan op mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Om de vaart in het proces te houden gaan wij conserverend en consoliderend bestemmen. Mochten zich in het gebied ruimtelijke ontwikkelingen voordoen, dan wordt een aparte procedure in gang gezet.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van maandag 25 mei 2020 gedurende 6 weken digitaal in te zien op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.edam-volendam.nl, ook op de gemeentelijke planviewer. Het fysieke exemplaar van het plan ligt in de genoemde periode tevens ter inzage bij de receptie van het stadskantoor W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN Volendam. Inzien kan op afspraak (0299) 398 398.

Informatie en inlichtingen

In verband met de situatie rondom corona wordt er geen inloopavond voor dit plan gehouden. Maar als extra service is er voor geïnteresseerde belanghebbenden een exemplaar van dit ontwerp bestemmingsplan beschikbaar. U kunt dit opvragen bij de receptie van het stadskantoor, dan wordt u een exemplaar toegezonden. Voor informatie over dit ontwerp plan kunt u ook telefonische inlichtingen van één van onze medewerkers krijgen, eventueel kan in overleg een gesprek plaatsvinden, uiteraard met in achtneming van de huidige omgangsregels. Een gesprek kan met maximaal twee personen tegelijk. Een afspraak kan gemaakt worden via het Secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling tel. 0299) - 398398.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen over het ontwerpplan bij de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam, o.v.v. “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Slobbeland”. In de zienswijze geeft u aan op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft. In verband met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis kunnen mondelinge zienswijzen alleen telefonisch op werkdagen worden ingediend. U kunt hiervoor contact opnemen met de sectie Omgevingsbeleid (0299) 398 398.

 

Edam-Volendam 20 mei 2020

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam

Naar boven