Vastgesteld 2e wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 12 mei 2020 het volgende wijzigingsplan hebben vastgesteld:

2e wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard 

Met (de vaststelling van) dit wijzigingsplan is de bestemming van zogenaamde reststroken omgezet in de bestemming ‘Wonen’. Het plan heeft betrekking op 109 verschillende locaties verspreid over (bestemmingsplannen voor) de kernen Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Huissen.

Het betreft reststroken die in de periode 1 juli 2017 tot en met 1 juli 2019 zijn gekocht door particulieren en waarvan de bestemming ‘Verkeer-Verblijfsgebied’ en/of ‘Groen-Waterberging’ is. Deze zijn omgezet naar de bestemming ‘Wonen’, zoals dat mogelijk is op basis van wijzigingsbevoegdheden in de geldende bestemmingsplannen. Dit wijzigingsplan maakt geen nieuwe woningen mogelijk.

Over het ontwerp wijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Waar is dit terug te vinden?

Het 2e wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt met ingang van donderdag 21 mei 2020 tot en met 1 juli 2020 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • 1.

    digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.233-VG01 of (als pdf) bij de publicatie in het Gemeenteblad via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken;

  • 2.

    analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Voor het inzien van de analoge stukken dient u vooraf een afspraak te maken via het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Wilt u reageren?

Belanghebbenden die een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren is gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Bemmel, 20 mei 2020

Naar boven