Gemeente Haarlem - ontwerpbeschikking - Waarderweg 39, Haarlem

Logo Haarlem

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem heeft de Evaluatierapportage Grondwaterbeheersing MSD Haarlem ontvangen. Als aanvulling op deze evaluatie is ook ingediend de Memo aanvullend grondwateronderzoek Heringaplein Haarlem.

Tegelijk met deze evaluatie is ook ingediend het Raamsaneringsplan MSD Haarlem, Grondverzet en bronbemaling in potentieel verontreinigd gebeid, Waarderweg 39 te Haarlem.

Naar aanleiding hiervan heeft het college het voornemen voor genoemde locatie

conform de artikelen 38 en 39 van de Wbb het volgende besluit te nemen:

  • -

    Wij stemmen in met het evaluatieverslag en de beëindiging van de maatregelen in het kader van de grondwaterbeheersing. Deze maatregelen hebben er toe geleid dat de grondwaterverontreiniging zich nu beperkt tot enkele punten op het terrein Waarderweg 39 en voldoende stabiel is;

  • -

    Wij stemmen in met het vernieuwde raamsaneringsplan voor grondverzet en bronbemaling op het terrein Waarderweg 39. Dit plan geeft aan hoe gewerkt moet worden in of met verontreinigde bodem op dat terrein.

Op de voorbereiding van het besluit is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Informatie ontwerpbeschikking

Voor meer inhoudelijke informatie over de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, via mail aan meldpuntbodem@haarlem.nl of via telefoonnummer 14 023 en vragen naar de afdeling Omgevingsbeleid/bevoegd gezag Wet Bodembescherming.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken hun zienswijze over deze ontwerpbeschikking naar voren brengen. De termijn loopt vanaf woensdag 20 mei tot donderdag 2 juli 2020. De zienswijze kan zowel schriftelijk, richten aan: het Meldpunt Bodem, Postbus 511, 2003 PB Haarlem, of mondeling, bij de milieujurist van de afdeling Omgevingsbeleid via telefoonnummer 14 023, worden ingediend.

Inzage/informatie Wet bodembescherming (Wbb)

De stukken waarop de ontwerpbeslissing is gebaseerd, kunt u vanaf 20 mei tot 2 juli 2020 digitaal inzien in de Publiekshal, bij de afdeling Dienstverlening, Raakspoort te Haarlem. Ook kunnen deze worden opgevraagd bij meldpuntbodem@haarlem.nl.

Naar boven