Provincie Groningen - ontwerp inpassingsplan Dubbele Dijk ter inzage

Logo Groningen

Van 20 mei tot en met 30 juni 2020 ligt het ontwerp inpassingsplan Dubbele Dijk ter inzage. Op dit inpassingsplan is de Crisis en herstelwet van toepassing.

Planinhoud

Het provinciaal inpassingsplan "Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl" (vastgesteld in 2016) vormt het ruimtelijk kader voor het verbeteren van de dijk tussen Delfzijl en de Eemshaven, inclusief een aantal meekoppelprojecten, waaronder de Dubbele Dijk. Dit inpassingsplan moet gedeeltelijk worden herzien. Het plangebied heeft in het inpassingsplan uit 2016 een agrarische bestemming gekregen om zilte landbouw en aquacultuur, slibwinning en natuurontwikkeling mogelijk te maken. Deze doelstelling is ongewijzigd, maar sinds 2016 is er meer kennis vergaard over hoe de nieuwe functies er uit gaan zien. Voor een goede exploitatie blijken meer bebouwingsmogelijkheden en voorzieningen nodig te zijn. Het inpassingsplan Dubbele Dijk maakt het mogelijk dat er in het tussengebied bedrijfsgebouwen en bouwwerken (bijvoorbeeld kweekbakken, bassins en tunnelkassen) kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast zijn enkele voorzieningen noodzakelijk, zoals een doorlaatconstructie om getijdewater via het zuidelijk deel van het plangebied in het noordelijk deel in te laten, en een zoetwatervoorziening. In 2016 was nog niet duidelijk waar de tweede dijk precies zou liggen. Daarom kreeg de nieuwe dijk geen aparte bestemming, maar viel onder de bestemming 'Agrarisch met waarden'. Inmiddels is de precieze plek bekend en de tweede dijk gerealiseerd. Deze locatie is vastgelegd in dit ontwerp inpassingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerp-inpassingsplan is te bekijken op www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen en www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer is NL.IMRO.9920.PHIPDubbeledijk-ON01.

Het ontwerpplan ligt daarnaast voor een ieder ter inzage in het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 in Groningen. Vanwege de corona maatregelen vragen we u om de stukken zoveel mogelijk digitaal te bekijken.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp-inpassingsplan indienen. U kunt uw schriftelijke zienswijze mailen naar info@provinciegroningen.nl of sturen naar de provincie Groningen, afdeling Ruimte en Samenleving, Postbus 610, 9700 AP Groningen, onder vermelding van 'zienswijze ontwerp inpassingsplan Dubbele Dijk'. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte en Samenleving, telefoon 050-316 47 92.

Naar boven