Vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere waarden Wet geluidhinder “Wilsveen 17”

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 12 mei 2020 het bestemmingsplan “Wilsveen 17” heeft vastgesteld. Tevens heeft het college in zijn vergadering van 31 maart 2020 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het “Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Wilsveen 17” vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan het Wilsveen in Leidschendam, in het landelijk gebied van Leidschendam-Voorburg in de Nieuwe Driemanspolder.

Inhoud bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden

Voor het voormalige agrarische bedrijfsperceel Wilsveen 17 is een plan gemaakt dat voorziet in de transformatie van de gronden naar een woonfunctie, waar twee woningen met de bijbehorende erfbebouwing zullen worden gerealiseerd. Dit initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Beheersverordening 2017 Leidschendam-Voorburg”. Met het bestemmingsplan “Wilsveen 17” wordt de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het Wilsveen op de gevel van de twee nieuw te bouwen woningen hoger zal zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Voor de woningen moeten daarom voor de vaststelling van dit bestemmingsplan hogere waarden worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting door het wegverkeer. Het besluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarden is vastgesteld en bij het bestemmingsplan gevoegd.

Inzien bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken waaronder het hogere waarden besluit zijn als volgt raadpleegbaar:

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.wilsveen17-VG01;

• Op de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

• Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 29 mei 2020 tot en met donderdag 9 juli 2020.

Beroep instellen

Er zijn over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van het hogere waardenbesluit geen zienswijzen ingediend bij de gemeenteraad respectievelijk het college. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad respectievelijk het college kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het vastgestelde hogere waardenbesluit.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen (bestemmingsplan), de heer M. le Cointre (hogere waarden besluit) of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen, op telefoonnummer 14 070.

 

Naar boven