Kennisgeving Vaststelling herziening bestemmingsplan Giethoorn - Uitbreiding Hotel de Harmonie

Logo Steenwijkerland

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft op 21 april 2020 een herziening van het bestemmingsplan Giethoorn – Uitbreiding Hotel de Harmonie vastgesteld, ten behoeve van de uitbreiding van het hotel aan de Beulakerweg 55 te Giethoorn.

Deze herziening is vastgesteld naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Raad van State op 24 december 2019 inzake het beroep tegen het oorspronkelijke bestemmingsplan. De herziening heeft betrekking op het nader vastleggen van functies en de maximale omvang daarvan teneinde zeker te stellen dat wordt voldaan aan de vereisten ten aanzien van de verkeersaantrekkende werking en stikstofdepositie vanwege de uitbreiding.

De stukken liggen ter inzage van 20 mei tot en met 30 juni 2020. De papieren versie van de herziening van het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunt u alleen op afspraak inzien in het gemeentehuis. Wij vragen u om de stukken zoveel mogelijk online te raadplegen.Als u vragen heeft of toch een afspraak wilt maken, dan kan dat telefonisch via het nummer 14 0521 of via de gemeentelijke website. U kunt de herziening van de beheersverordening op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal raadplegen door te zoeken op plannummer:

NL.IMRO.1708.GHNbeulakerw55BP‐VA02

Reageren?

Tot en met 30 juni 2020 kunnen belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 1 juli 2020. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist

Naar boven