Ontwerpbestemmingsplan Oldebroek, brandweerkazerne

Logo Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Oldebroek, brandweerkazerne ter inzage ligt (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Oldebroek, brandweerkazerne legt de juridisch-planologische basis voor de nieuwbouw

van een brandweerkazerne met bijbehorende voorzieningen op het perceel gelegen naast Zuiderzeestraatweg 213 in Oldebroek. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de bestaande brandweerkazerne vanuit het dorpskern van Oldebroek naar het voornoemde perceel te verplaatsen, waarmee een evenwichtige regionale verdeling van brandweerkazernes is gewaarborgd. Daarnaast is een korte afstand tot de Zuiderzeestraatweg van belang, alsmede de bereikbaarheid voor uitrukkend personeel. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan liggen ter inzage vanaf woensdag 20 mei 2020 tot en met dinsdag 30 juni 2020. U kunt de stukken inzien op:

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen 

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Het college van B&W van Oldebroek brengen tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de inzagetermijn van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze over het

ontwerpbestemmingsplan indienen. De schriftelijke zienswijze over het bestemmingsplan dient u in bij de gemeenteraad, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via het Klant Contact Centrum, telefoon 0525 63 82 00.

 

Nu het gemeentehuis gesloten is kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien dan kan dat. U kunt veel stukken online bekijken via de website www.oldebroek.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

Naar boven