Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 12 mei 2020, nr.2893610, tot aanwijzing van een elektronische voorziening in de zin van het Besluit digitale stukken Strafvordering

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 2, eerste lid, onder d, van het Besluit digitale stukken Strafvordering;

Besluit:

Artikel 1

Als elektronische voorziening als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onder d, van het Besluit digitale stukken Strafvordering wordt aangewezen MijnOverheid.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 12 mei 2020

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Met dit besluit wordt MijnOverheid, zoals bedoeld in het Besluit verwerking persoonsgegevens generieke digitale infrastructuur, aangewezen als elektronische voorziening in de zin van artikel 2, eerste lid, onder d, van het Besluit digitale stukken Strafvordering. MijnOverheid voldoet aan de eisen van artikel 3, eerste lid, van het Besluit digitale stukken Strafvordering en is ingericht conform nationale en internationale standaarden voor informatiebeveiliging in de zin van artikel 3, tweede lid, van dat besluit. Bij een digitale betekening via MijnOverheid zal uiteraard moeten worden voldaan aan de vereisten die de wet daaraan stelt in de artikelen 36a tot en met 36n van het Wetboek van Strafvordering (Sv). Zo zal van iedere elektronische overdracht een aantal gegevens moeten worden vastgelegd, waaronder de wijze en het moment waarop de aangeschrevene zich toegang heeft verschaft tot de elektronische voorziening (artikel 36i Sv).

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven