Kennisgeving ontwerpbesluit op aanvraag voor het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden - Mensumaweg 38, 38A en 38B in Tolbert

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden op het perceel Mensumaweg 38, 38A en 38B in Tolbert, kadastraal bekend gemeente Leek, sectie I, nummer 3470.

Inhoud van het plan:

Op 4 april 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning aangevraagd. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3°, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan een omgevingsvergunning worden verleend met toepassing van de in de bij algemene bestuur aangewezen gevallen, mits de aanvraag niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Ten behoeve van het bouwplan voor het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld.

Ter inzage

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 27 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Leek. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie van het Klantcontactcentrum.

Procedure

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen de stukken inzien en schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (tel. 14 0594).

 

Naar boven