Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting P18-A, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 11 november 2019 heeft TAQA Energy BV, te Alkmaar, een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting P18-A, gelegen op circa 20 km ten noordwesten van Scheveningen, op het Nederlandse deel van het continentaal plat, op de coördinaten 52° 07' 37,3" NB en 03° 56' 16,7" OL (WGS84). Het platform ligt binnen de 12-mijlszone.

De mijnbouwinstallatie P18-A is een productieplatform voor aardgas (en aardgascondensaat) en is sinds 1993 in productie. De vergunningaanvraag betreft een geheel nieuwe omvattende vergunning (revisie) voor het in werking hebben van de inrichting.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 21 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat te Den Haag. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de heer K.F. Peperkoorn (tel. 06 11 18 78 88). Daarnaast zijn de stukken te raadplegen via www.mijnbouwvergunningen.nl/P18A.

Tot en met 18 juni 2020 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energie en Omgeving

T.a.v. dhr. K.F. Peperkoorn

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. K.F. Peperkoorn van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven