Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - Westzijde NEMO-pier

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 12 mei 2020 het ontwerpbestemmingsplan Westzijde NEMO-pier met de daarop betrekking hebbende stukken vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan Westzijde NEMO-pier

Het plangebied ligt ten westen van de NEMO-pier en wordt in het noorden en westen begrensd door het water van het Oosterdok. Ten zuiden wordt het plangebied begrensd door de lage kade aan de Prins Hendrikkade. Het plangebied bestaat volledig en alleen uit water met de daarbij behorende voorzieningen. Het bestemmingsplan heeft als doel om de bestaande, legale situatie vast te leggen in een actueel juridisch planologisch kader.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Westzijde NEMO-pier ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 21 mei 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

Het ontwerpbestemmingsplan Westzijde NEMO-pier met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1906BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres:

Directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 06 125 35 198.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 20 mei 2020

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema 

Burgemeester

Naar boven