Vastgesteld bestemmingsplan “Oude Oxersteeg 3”

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 16 januari tot en met 27 februari 2020 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 18 december 2019 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Oude Oxersteeg 3.

 

Inhoud

Op de locatie aan de Oude Oxersteeg 3 is nu een autobedrijf gevestigd. De initiatiefnemer wil stoppen en het bedrijfsperceel herontwikkelen naar een woninglocatie waar 12 nieuwe woningen worden gebouwd. De bestaande boerderij wordt gesplitst naar 2 woningen. In zijn totaliteit komen op deze locatie 14 woningen.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen naar aanleiding van een (ingetrokken) zienswijze:

• het inrichtingsplan wordt aangepast door het opnemen van streekeigen beplanting tussen de knotwilgen. Dit nieuwe inrichtingsplan vervangt het oude, welke is opgenomen als bijlage 1 bij de bestemmingsplanregels.

• artikel 5.3.1 onder b wordt verwijderd. Dit betreft de mogelijkheid om middels een afwijking van het bestemmingsplan de goothoogte te verhogen om een dakkapel of dakopbouw te kunnen realiseren.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P373-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P373-/NL.IMRO.0150.P373-VG01

 

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan Oude Oxersteeg 3 ligt van donderdag 16 januari tot en met donderdag 27 februari 2020 ter inzage.

Van vrijdag 17 januari tot en met donderdag 27 februari 2020 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven