Vastgesteld bestemmingsplan “2e herziening Krispijn, locatie Patersweg fase 2" ter inzage.

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op 12 mei 2020 vastgestelde bestemmingsplan “2e herziening Krispijn, locatie Patersweg fase 2”,

NL.IMRO.0505.BP197Herzpatersw2-3201) met bijbehorende stukken met ingang van 25 mei 2020 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het plangebied ligt in het zuiden van Krispijn: tussen de Patersweg, de Meindert

Hobbemastraat, de tuinen van de woningen aan de Rembrandtlaan en de Jacob van

Ruisdaelstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van c.a. 87 nieuwe woningen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad geen wijzigingen aangebracht.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de beroepstermijn (25 mei t/m 6 juli 2020) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

Belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 7 juli 2020. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Op 15 mei hebben burgemeester en wethouders hogere waarden Wet geluidhinder voor het bestemmingsplan 2e herziening Krispijn, locatie Patersweg fase 2 conform het ontwerpbesluit vastgesteld. Dit besluit wordt tegelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Gedurende deze termijn kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit Hogere waarden treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn (6 juli 2020) tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend.

 

 

Dordrecht, 20 mei 2020

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven