Ontwerp Omgevingsvisie Hengeloos Buiten

Logo Hengelo

 

Hoe zorgen we er voor dat het buitengebied van Hengelo prettig blijft om in te wonen, te werken en te verblijven? Op deze en andere vragen geeft de omgevingsvisie voor het buitengebied van Hengelo, genaamd Hengeloos Buiten, een antwoord.

 

De omgevingsvisie Hengeloos Buiten is een integrale lange termijn visie specifiek gericht op het buitengebied van Hengelo. De visie biedt de kans om de meerwaarde die het buitengebied heeft voor de gemeente beter te beschermen, te ontwikkelen en te benutten en in te spelen op actuele ontwikkelingen.

 

De omgevingsvisie Hengeloos Buiten is het resultaat van een samenwerking tussen een vertegenwoordiging van de samenleving, ambtenaren en het bestuur van de gemeente Hengelo.

 

Inzien en zienswijzen

U kunt de ontwerp omgevingsvisie Hengeloos Buiten van 20 mei tot en met 30 juni op afspraak inzien en op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0164.SV0007-0201. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Gonny Boers, telefoonnummer 14074. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij de gemeenteraad o.v.v. zaaknummer 3067337. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Gonny Boers, telefoonnummer 14074. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze.

 

Vervolgprocedure

Na de termijn van ter inzage worden de zienswijzen beantwoord en waar nodig verwerkt in de omgevingsvisie Hengeloos Buiten. Deze wordt vervolgens ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Nu de Omgevingswet nog niet in werking is getreden, bestaat het instrument omgevingsvisie formeel gezien nog niet. Bij de vaststelling van de omgevingsvisie Hengeloos Buiten wordt daarom opgenomen dat de omgevingsvisie wordt vastgesteld als een structuurvisie als bedoeld in de Wro. Een structuurvisie en een omgevingsvisie doorlopen dezelfde procedure. Op het moment dat de Omgevingswet in werking treedt, worden structuurvisies van rechtswege omgevingsvisies.

 

De wettelijke procedure van de structuurvisie/omgevingsvisie eindigt na de vaststelling, omdat tegen een structuurvisie/omgevingsvisie geen beroep openstaat.

 

 

Naar boven