Vaststelling bestemmingsplan ‘Grijpskerk uitbreiding oost’ en besluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai 13 woningen Grijpskerk uitbreiding oost’

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Weg geluidhinder het volgende bekend.

Bestemmingsplan

De raad van de gemeente Westerkwartier heeft bij besluit van 22 april 2020 het bestemmingsplan ‘Grijpskerk uitbreiding oost’ gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van zienswijzen en het raadsbesluit.

Omschrijving plan en begrenzing plangebied

Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van Grijpskerk in oostelijk richting. Deze locatie staat in de volksmond bekend als de ‘locatie Meindertsma’. Voor deze locatie is een bouwplan ontwikkeld voor de bouw van maximaal 25 woningen. Er worden zowel vrijstaande woningen als halfvrijstaande woningen gerealiseerd.

Besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 14 januari 2020 op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor 13 woningen in het uitbreidingsplan Grijpskerk oost, zoals bedoeld in deze Wet.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een hogere grenswaarde dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen voor 13 woningen om de herontwikkeling mogelijk te maken. Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het bestemmingsplan) blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de N355 en N388 een hogere geluidsbelasting op diverse gevels optreedt tot 58 dB.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai liggen van maandag 18 mei 2020 tot en met dinsdag 30 juni 2020 voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie, locatie Zuidhorn (bezoekadres: Hooiweg 9). De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het identificatienummer: NL.IMRO.1969.BPGK18UITB2-VA01.

Beroep/verzoek om voorlopige voorziening/Crisis- en Herstelwet

Tijdens de termijn van ter inzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijzen hebben ingediend, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is van rechtswege afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (aanvullende) beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven