Gemeente Amsterdam - voornemen voorbereiding bestemmingsplan Technisch Centrum en Tussen de Bogen

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan “Technisch Centrum en Tussen de Bogen” op te stellen. Het plangebied bestaat uit meerdere deelgebieden, gelegen in de stadsdelen Centrum, Noord en Oost en in Westpoort. Eén van de deelgebieden betreft het (spoor)tracégebied vanaf de Houtmanspoorbrug tot aan Brug 95 en de daaronder gelegen bedrijven (Tussen de Bogen). Verder valt ook de naast het spoortracé gelegen kantorenlocatie aan de De Ruijterkade in het plangebied, inclusief het Verkeersleiding Transportbesturingscentrum van Prorail (voorheen: Technisch Centrum genoemd). Dit deelgebied wordt begrensd door het spoor aan de zuidzijde. Ook valt de monding van de IJtunnel aan de Prins Hendrikkade en een deel van de kade in het plangebied. Ten slotte omvat het plangebied enkele snippers water en verkeer.

Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan heeft tot doel om drie bestemmingsplannen te actualiseren en om de locaties waar geen bestemmingsplan geldt te voorzien van een actueel planologisch kader, alvorens de Omgevingswet in werking treedt. Dit bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk en is puur conserverend van aard. Het legt de bestaande situatie vast.

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen geen stukken ter inzage en is er geen gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen. Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Zodra die procedure start zal een nieuwe publicatie plaatsvinden.

Amsterdam, 20 mei 2020

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema,

burgemeester

Naar boven