Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming heeft, onder het daarbij vermelde kenmerk, vergunningen verleend voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen, versnellers, toestellen en splijtstoffen. Onderstaande vergunningen zijn voorbereid met toepassing van Titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht.

Van Daelen Tandheelkunde B.V.

Aan Van Daelen Tandheelkunde B.V., gevestigd te Amsterdam, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met toestellen ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek, inclusief Conebeam CT, binnen de locatie van Tendens Tandartsen, gelegen aan de Tesselschadestraat 1C te Amsterdam.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0053695-06

Datum: 8 mei 2020

D. Peerboom, handelend onder de naam Dierenkliniek Caberg

Aan D. Peerboom, handelend onder de naam Dierenkliniek Caberg, gevestigd te Maastricht, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen ten behoeve van veterinaire diagnostiek met een dentaal toestel en een toestel met een verticaal neerwaarts gerichte bundel en een vaste focus-filmafstand binnen de locatie van Dierenkliniek Caberg, gelegen aan de Brusselseweg 381 te Maastricht.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054156-04

Datum: 8 mei 2020

Kies Keurig B.V.

Aan Kies Keurig B.V., gevestigd te Breda, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met toestellen ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek, inclusief Conebeam CT, binnen de locatie van Kies Keurig B.V., gelegen aan de Haagweg 248 te Breda.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0053778-04

Datum: 8 mei 2020

Maatschap Tandartspraktijk Kliniek voor Mondzorg Eindhoven

Aan K.W. Mlodecki en A. Preus-Mlodecka, handelend in maatschapsverband onder de naam Maatschap Tandartspraktijk Kliniek voor Mondzorg Eindhoven, gevestigd te Eindhoven, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, waaronder een toestel gebruikmakend van computertomografietechniek, ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek, binnen de locatie van Maatschap Tandartspraktijk Kliniek voor Mondzorg Eindhoven, gelegen aan de Botenlaan 82 te Eindhoven.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0052879-06

Datum: 8 mei 2020

Sterkliniek Dierenartsen Nijmegen V.O.F.

Aan I.G. Reurings-Hammer, R.J. Reurings en Direnkliniek Dukenburg B.V., handelend onder de naam Sterkliniek Dierenartsen Nijmegen V.O.F., gevestigd te Nijmegen, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van Sterkliniek Dierenartsen Nijmegen V.O.F., gelegen aan het Zwanenveld 6605 te Nijmegen.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054012-04

Datum: 8 mei 2020

Evidensia Nederland B.V.

Aan Evidensia Nederland B.V., gevestigd te Vianen, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van Dierenartsenpraktijk Smole, gelegen aan de Achtersloot 19 te IJsselstein.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054379-04

Datum: 8 mei 2020

Evidensia Nederland B.V.

Aan Evidensia Nederland B.V., gevestigd te Vianen, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van Dierenartsenpraktijk Vries, gelegen aan de Asserstraat 29a te Vries.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054443-03

Datum: 8 mei 2020

Evidensia Nederland B.V.

Aan Evidensia Nederland B.V., gevestigd te Vianen, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van Dierenkliniek Buiten-Mere, gelegen aan het Rosarium 2 te Almere Buiten.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054458-03

Datum: 8 mei 2020

A.M. Schotanus-Baas en C.M. de Graaf-van Kan handelend in maatschapsverband onder de naam Dierenartsenpraktijk de Keerhoeve

Aan A.M. Schotanus-Baas en C.M. de Graaf-van Kan handelend in maatschapsverband onder de naam Dierenartsenpraktijk de Keerhoeve, gevestigd te Voorschoten, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van Dierenartsenpraktijk de Keerhoeve, gelegen aan de Leidseweg 229 te Voorschoten.

Kenmerk: ANVS-PP-20200053776-06

Datum: 8 mei 2020

A.M. Vermeer, Tandheelkundepraktijk Ouwerling B.V., M.I. Nieuwpoort en Meljenautie B.V., handelend in maatschapsverband onder de naam Tandheelkundig Centrum Molenvliet

Aan A.M. Vermeer, Tandheelkundepraktijk Ouwerling B.V., M.I. Nieuwpoort en Meljenautie B.V., handelend in maatschapsverband onder de naam Tandheelkundig Centrum Molenvliet, gevestigd te Alphen aan den Rijn, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, waaronder een toestel gebruikmakend van computertomografietechniek, ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek, binnen de locatie van Tandheelkundig Centrum Molenvliet, gelegen aan de Molenvliet 5 te Alphen aan den Rijn.

Kenmerk: ANVS-PP-2019/0052563-08

Datum: 8 mei 2020

Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk

Aan. J. Brendeke, H.J.W.E. de Lange, J.C. Coops B.V. en G.W. Huisman, handelend in maatschapsverband onder de naam Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk, gevestigd te Drachten, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, waaronder een toestel gebruikmakend van computertomografietechniek, ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek binnen de locatie van Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk, gelegen aan de Bouriciuslaan 82 te Drachten.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0053987-05

Datum: 8 mei 2020

Pro Dental B.V.

Aan Pro Dental B.V., gevestigd te Soest, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, waaronder een toestel gebruik makend van computertomografietechniek, ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek binnen de locatie van Pro Dental B.V., gelegen aan de Ereprijsstraat 78 te Soest.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0053284-06

Datum: 8 mei 2020

CT-veterinair B.V.

Aan CT-veterinair B.V. is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, waaronder een toestel gebruikmakend van computertomografietechniek, ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van CT-veterinair B.V., gelegen aan de Velperweg 67 te Arnhem.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054086-05

Datum: 8 mei 2020

RWE Generation NL B.V.

Als gevolg van de adreswijziging van de hoofdvestiging van RWE Generation NL B.V., en de toevoeging van handelingen ten behoeve van analyse en onderzoek aan de vergunning, wordt de op 23 december 2016 verleende vergunning met kenmerk 2016/0808-10 gewijzigd en luidt nu als volgt: RWE Generation NL B.V., gevestigd te Geertruidenberg. Aan de vergunning wordt één (1) ioniserende straling uitzendend toestel met een hoogspanning van maximaal 60 kilovolt toegevoegd.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0054410-04

Datum: 8 mei 2020

Hoe kunt u bezwaar indienen?

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van bovenstaande besluiten een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, o.v.v. ‘bezwaar’, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag. De besluiten zijn verzonden op de hierboven per besluit vermelde datum.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen het besluit bezwaar aantekent.

Tenzij in een besluit bepaald is dat een besluit conform artikel 20.5, eerste lid, Wet milieubeheer terstond in werking treedt, treedt een besluit in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Voor nadere informatie over deze besluiten kunt u terecht bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 05 00, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact onder vermelding van het kenmerk van het besluit.

Naar boven