B20.001090 INTREKKEN VERKEERSBESLUIT B19.002724 WAARBIJ PARKEERGELEGENHEID IS AANGEWEZEN UITSLUITEND BESTEMD VOOR HET ELEKTRISCH OPLADEN VAN VOERTUIGEN, LOCATIE PARKEERPLAATSEN TER HOOGTE VAN LANCASTER-DREEF 35A TE DRONTEN.

Logo Dronten

INLEIDING


Op 6 november 2019 heeft het college van Dronten besloten een verkeersbesluit te nemen waarbij:

 

1. twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen bij Lancasterdreef 35A te Dronten worden aangewezen door middel van het plaatsen van het verkeersbord E4 van Bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord met daarop de tekst: “alléén opladen elektrische voertuigen” en onderbord OB504;

 

2. de bebording te plaatsen zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening met kenmerk 2019-DRONTEN00005-BP-E van 21-10-2019;

 

Dit verkeersbesluit heeft kenmerknummer B19.002724.

 

Tegen dit verkeersbesluit is door omwonenden bezwaar gemaakt.

 

BEVOEGDHEID

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten bevoegd verkeersbesluiten te nemen.

 

 

BESLUIT

Besloten is om het verkeersbesluit met bijlage en met kenmerknummer B19.002724 in te trekken.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

De gemeente Dronten zich al enige jaren sterk voor duurzaamheid. De gemeente mag zich zowel ‘Millenniumgemeente’ als ‘Fairtrade gemeente’ noemen. Om de duurzaamheids-ambities waar te maken, bereidt de gemeente zich voor op een toename van elektrische auto’s. Het college heeft inmiddels meer dan 100 locaties in de kernen aangewezen waar in de toekomst naar aanleiding van een concreet verzoek daartoe parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen kunnen worden gerealiseerd door middel van het plaatsen van bord E4, een onderbord met daarop “alléén opladen elektrische voertuigen” en onderbord OB 504. Op deze manier wordt de mogelijkheid geboden om ter plaatse elektrische voertuigen op te laden.

 

Tot de aangewezen locaties behoren ook twee parkeerplaatsen ter hoogte van het adres Lancasterdreef 44 te Dronten. In verband daarmee kan het verkeersbesluit met nummer B19.002724 dat betrekking heeft op parkeerplaatsen nabij het adres Lancasterdreef 35a te Dronten komen te vervallen. Er is op dit moment geen noodzaak om het verkeersbesluit met kenmerk B19.002724 in stand te laten.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking na bekendmaking in de Staatscourant .

 

Communicatie

Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en de Flevopost. Daarnaast ligt het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij het Team Vergunningen, Handhaving en Veiligheid in het gemeentehuis.

 

 

 

 

Dronten, 11 mei 2020

Namens het college van Dronten

M. Koning

Manager team Vergunningen, Handhaving en Veiligheid

Bezwaar

U kunt tegen deze beschikking schriftelijk of digitaal binnen een termijn van zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van Dronten. Indien u schriftelijk bezwaar wilt indienen, dan kunt u uw bezwaarschrift richten aan: Het college van Dronten, Postbus 100, 8250 AC te Dronten.

 

Indien u digitaal bezwaar wilt maken, dan kunt u dit doen via de gemeentelijke website, digitale formulieren. U hebt dan wel een DigiD nodig. De bezwarentermijn begint op de datum waarop dit besluit is bekendgemaakt.

 

Een bezwaarschrift schort de geldigheid van een beschikking niet op. Als u een bezwaarschrift indient, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Indien u dit schriftelijk wilt doen kunt u uw verzoekschrift richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

 

 

 

 

Naar boven