BESTEMMINGSPLAN “Kern Hoedekenskerke, gedeelte Tiny Houses Vinningestraat, 2020”

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 7 mei 2020 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan “Kern Hoedekenskerke, gedeelte Tiny Houses Vinningestraat, 2020” ongewijzigd vastgesteld. Vanaf 20 mei 2020 ligt het bestemmingsplan samen met het vaststellingsbesluit voor iedereen ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan

De locatie waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, ligt thans braak. In het verleden hebben hier 12 woningen gestaan. Woningcorporatie Beveland Wonen (voorheen R&B Wonen) heeft het voornemen om op de locatie Vinningestraat/Achterweg vijf Tiny Houses voor de sociale huur te realiseren. Rondom deze kleine woningen wordt een groene, parkachtige omgeving aangelegd, die openbaar toegankelijk wordt.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 20 mei 2020 het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Plan bekijken ↔ Plannen zoeken”. Vul dan in het venster “Plannaam of- nummer” de volgende identificatiecode in: NL.IMRO.0654.BPHKTHVS2020-0003. U kunt de stukken ook inzien via www.borsele.nl.

Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is voor het inzien van stukken geopend van maandag t/m donderdag van 08:30 – 12:00 uur en van 13:00 – 15:30 uur en vrijdagochtend van 08:30 – 12:00 uur. In verband met de coronamaatregelen vragen wij u om voor het inzien van stukken van tevoren telefonisch een afspraak te maken, zodat deze alvast voor u kunnen worden klaargelegd. U kunt daarvoor contact opnemen met het team Informatiebeheer en ondersteuning via het algemene telefoonnummer 0113-238383.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan.

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 21 mei 2020 t/m 1 juli 2020.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 19 mei 2020

 

Naar boven