Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Schaapsdijk, Loosbroek, Bernheze

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 12 mei 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Schaapsdijk, Loosbroek, Bernheze ' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1721Schaapslo-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Schaapsdijk, Loosbroek is een bestemmingsplan gericht op het realiseren van 30 nieuwe woningen inclusief het wijzigen van 2 hier al toegestane Ruimte-voor-ruimtewoningen naar 2 x twee-onder-een-kap (waarvan 2 regulier en 2 RvR).

De locatie valt deels buiten de grenzen van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV) en zou daarmee als buitengebied moeten worden beschouwd. Daar mogen in principe geen nieuwe woningen worden gerealiseerd, tenzij onder voorwaarden.

Vaststelling van het bestemmingsplan is in dit geval daarom alleen mogelijk na een aanpassing van de grenzen van Stedelijk gebied in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3.

Er zijn zienswijzen ingediend bij de gemeente, waaronder een zienswijze van de Provincie Noord-Brabant gericht op de onderbouwing voor de keuze van deze locatie. Dit was aanleiding voor een nadere onderbouwing door de gemeente, en deze is alsnog bijgevoegd. Er is daardoor geen bezwaar meer tegen medewerking aan het gemeentelijke plan door middel van een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Schaapsdijk, Loosbroek' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 12 mei 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven