Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Emmer-Compascuum, Kanaal A NZ 22’ en besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid

Logo Emmen

 

B estemmingsplan

De gemeenteraad van Emmen heeft op 30 april 2020 het bestemmingsplan ‘Emmer-Compascuum, Kanaal A NZ 22’ met planidentificatienummer ‘NL.IMRO.0114.2018038-B701’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in het veranderen van de bestemming ‘Agrarisch – Tuincentrum’ naar ‘Wonen’ om de realisatie van twee vrijstaande woningen mogelijk te maken op het perceel Kanaal A NZ 22 in Emmer-Compascuum.

 

De zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben geleid tot de volgende wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan:

  • Op de verbeelding zijn de functieaanduidingen ‘wonen’ gewijzigd zodat de afstand van de te bouwen woningen minimaal twaalf meter bedraagt tot de perceelsgrenzen van de woningen Kanaal A NZ 21 en 27.

  • In de regels is artikel 3.2.2 lid d vervangen door: de afstand van een hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelsgrens dient minimaal 4 meter te bedragen.

  • In de regels is aan artikel 3.2.2 toegevoegd lid h: de breedte van een hoofdgebouw dient minimaal 8 meter te bedragen.

  • Paragraaf 3.2 van de toelichting is aangepast.

 

B esluit vaststellen hogere grenswaarde

Op de woningen is de geluidsbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Deze geluidsbelasting wordt veroorzaakt door wegverkeerslawaai van de weg Kanaal A in Emmer-Compascuum. Het is mogelijk om voor de woningen een hogere grenswaarde vast te stellen. Hiervoor is het besluit vaststellen hogere grenswaarde opgesteld. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld van 53 dB. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is wel gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. De bijlage bij het besluit is gewijzigd door een actuele afbeelding op te nemen van het kadastraal overzicht. (zaak 73914-2019)

 

Inzage

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit vaststellen hogere grenswaarde van 20 mei 2020 tot en met 30 juni 2020 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststellen hogere grenswaarde ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Van 20 mei 2020 tot en met 30 juni 2020 kan beroep worden ingesteld door de volgende belanghebbenden:

  • Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbestemmingsplan / ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbestemmingsplan / ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde.

  • Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht op het moment van vaststellen van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit vaststellen hogere grenswaarde treden in werking de dag na afloop van bovengenoemde termijn. Als u beroep instelt heeft dit geen schorsende werking. U kunt daarom de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State naast uw beroep verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen bovengenoemde termijn is ingediend, dan treden het bestemmingsplan en het besluit vaststellen hogere grenswaarde niet eerder in werking dan voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

 

Emmen, 19 mei 2020

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven