Vooraankondiging (conform artikel 1.3.1 Bro)

Logo Hillegom

Artikel 1.3.1 Bro

Burgemeester en wethouders van Hillegom geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) te kennen dat het volgende bestemmingsplan wordt voorbereid:

Bestemmingsplan “Snippergroen”.

Plangebied

Het plangebied betreft het gehele grondgebied van de gemeente Hillegom, met uitzondering van het plangebied van het in voorbereiding zijnde “Omgevingsplan Buitengebied Hillegom”.

Project Snippergroen

Eind 2017 is het project Snippergroen afgerond. Het doel van dit project was om het oneigenlijk gebruik van gemeentegrond te regelen. Door het eenduidig regelen van alle gevallen van oneigenlijk grondgebruik is er rechtsgelijkheid tussen bewoners ontstaan. Binnen dit project is de legalisatie van dit grondgebruik geregeld door middel van verkoop, verhuur, het voortzetten van een bestaande afspraak, verjaring of ontruiming.

In 159 gelegaliseerde gevallen bleek de huidige planologische regeling niet passend te zijn bij het feitelijke gebruik, bijvoorbeeld de bestemming verkeer op een verkocht stuk grond, wat in gebruik is als tuin. Het bestemmingsplan “Snippergroen” zal gaan voorzien in een adequate planologisch-juridische regeling voor de percelen die zijn verkocht of verhuurd en waarvan de planologische bestemming niet passend is bij het feitelijke gebruik.

Voornemen voorbereiding bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn het bestemmingsplan “Snippergroen” voor te bereiden.

In de meeste gevallen zal in dit bestemmingsplan een woonbestemming worden toegekend. In de overige gevallen wordt aangesloten bij de aangrenzende bestemming. Daarnaast zal het bestemmingsplan voorzien in een regeling voor bestaande steigers, waarvoor een huurovereenkomst is gesloten tussen de betreffende bewoners en de gemeente Hillegom. De gelegaliseerde gevallen van oneigenlijk grondgebruik liggen verspreid over diverse bestemmingsplannen. Met behulp van het bestemmingsplan “Snippergroen” kunnen de nieuwe planologische regelingen gelijktijdig over meerdere bestemmingsplannen heen worden ingevoerd.

Het college maakt door deze kennisgeving ook bekend dat het voornemens is om adviezen in te winnen bij de wettelijke overlegpartners.

Geen inspraak

Het bestemmingsplan “Snippergroen” gaat met het regelen van een adequate planologische regeling verder waar het project Snippergroen is gestopt. Participatie is vormgegeven en uitgevoerd gedurende het snippergroenproject. Hiertoe hebben zowel algemene startbijeenkomsten als persoonlijke bezoeken plaatsgevonden. Verder zal het bestemmingsplan “Snippergroen” geen nieuw beleid omvatten. Gelet hierop is ervoor gekozen om geen inspraakprocedure te doorlopen.

Indienen van zienswijzen op dit moment niet mogelijk

Tegen dit voornemen kunnen op dit moment geen zienswijzen worden ingediend, evenmin worden stukken ter inzage gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan wordt op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd en is dan te bekijken in het gemeentekantoor te Hillegom, op de gemeentelijke Website www.hillegom.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Een ieder kan bij de terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze indienen. De termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt vooraf aangekondigd in de Hillegommer, op de gemeentelijke Website en bovendien in de Staatscourant.

Informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mevrouw C. Spolders van domein Ruimte, tel: 14 0252.

 

Naar boven