Publicatie vaststelling bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 4’

Logo Boekel

Inleiding

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in de vergadering van 4 mei 2020 besloten om het bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 4’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder in officiële procedure gebrachte ontwerp.

Delegatiebesluit

Dit bestemmingsplan is door het College B&W vastgesteld op basis van een gedelegeerde bevoegdheid. Het delegatiebesluit is bekend onder zaaknummer Z/034647 en documentnummer AB/022656, besluitdatum 28 maart 2018. Het besluit is te vinden op de gemeentelijke webviewer van het Omgevingsplan Buitengebied 2016. Het delegatiebesluit is integraal en interactief opgenomen in deze geo-viewer: zie http://boekel.crotecomgevingsplan.nl/ onder de knop ‘kaartlagen – delegatiebevoegdheden’ in het rechter menu.

Omschrijving Bestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan worden 2 ruimtelijke initiatieven mogelijk gemaakt. Het gaat om een omschakeling van een veehouderij naar een bedrijf. Een andere veehouderij schakelt om naar een (vollegronds)teeltbedrijf. Het is nodig om de bestemming op deze locaties te wijzigen, zodat de gewenste ontwikkelingen planologisch gezien mogelijk worden. Dat gebeurt met dit bestemmingsplan, dat de vorm aanneemt van een partiële herziening. Het gaat over de onderstaande locaties:

1. Noordstraat 11 – perceelnummer(s) sectie D 3555, 3556, 3554 en 3553

2. De Aa 3 – perceelnummer(s) Gemeente Erp, sectie R, nr 1412 en gemeente Boekel, sectie N, nr 516 en 1228

Aangezien er met de initiatiefnemers anterieure overeenkomsten zijn gesloten, is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Wijzigingen t.o.v. het ontwerpplan

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpplan:

Tussen publicatie ontwerp veegplan 4 en vaststelling heeft de gemeenteraad van Boekel het bestemmingplan: Omgevingsplan Buitengebied 2016 (het moederplan) gewijzigd vastgesteld. Dit naar aanleiding van de beroepszaken tegen het vaststellingsbesluit van 22 februari 2018. De wijzingen die in dit (moeder) plan zijn opgenomen, zijn ook opgenomen in het veegplan.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 14 mei 2020, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016Herziening04-VA01).

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door de indiener van een zienswijze of door belanghebbenden met verschoonbare redenen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel, 4 mei 2020

Burgemeester en wethouders van Boekel

 

Naar boven