Ontwerp Uitwerkingsplan Waterrijk deel 3A en Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde geluid.

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken conform het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp Uitwerkingsplan Waterrijk deel 3A (planidentificatie NL.IMRO.0385.upWaterrijk3A-ow01) ter inzage ligt. Het ontwerp uitwerkingsplan is gebaseerd op artikel 3.6.1.b Wet ruimtelijke ordening en de uitwerkingsplicht zoals opgenomen in artikel 6 van het bestemmingsplan Waterrijk 2009.

Vanaf 8 mei 2020 tot en met 18 juni 2020 kunt u het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende stukken bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente.

 

Inhoud plan

Het plangebied van dit uitwerkingsplan omvat een deel van het gebied WG-U-2 zoals opgenomen op de planverbeelding van het bestemmingsplan Waterrijk 2009. Het plangebied is gesitueerd direct ten zuiden van de ‘Arendshoeve’ en gelegen aan de Seevancksweg te Oosthuizen. Het plan beoogt de bouw mogelijk te maken van maximaal 58 woningen en de realisatie van groen, wegen en water.

 

Digitaal raadplegen vanaf vrijdag 8 mei 2020

Het ontwerp Uitwerkingsplan “Waterrijk, deel 3A” is tijdens genoemde termijn digitaal in te zien via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/Nieuws van uw gemeente/bekendmakingen of via de rubriek Bouwen & verbouwen, bestemmingsplannen, Ontwerpbestemmingsplannen: ontwerpbestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk” met een link naar de landelijke voorziening:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.upWaterrijk3A-ow01 of via de volgende link: http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0385upWaterrijk3A-ow01.

In verband met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis wordt van een papieren versie van het plan afgezien. Informatie over het plan kan worden verkregen via de sectie Omgevingsbeleid (tel.: 0299-398398).

 

Zienswijzen

Met ingang van vrijdag 8 mei 2020 kan een ieder schriftelijk (bij voorkeur) of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam onder vermelding van: zienswijze ontwerp Uitwerkingsplan ‘Waterrijk, deel 3A'. In verband met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis kunnen mondelinge zienswijzen alleen telefonisch op werkdagen worden ingediend. U kunt hiervoor contact opnemen met de sectie Omgevingsbeleid (tel.: 0299-398398).

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder beschermt gebouwen en terreinen tegen te veel lawaai van wegverkeer, een spoorweg of een industrieterrein. Gebieden zijn hiervoor ingedeeld in zones. Per zone is er een voorkeursgrens en een bovengrens voor de geluidshinder bepaald. Een aantal woningen heeft te maken met meer geluidshinder dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. In dit geval is weg- (bij 3 woningen) en spoorweglawaai (bij 10 woningen) de oorzaak van de geluidshinder. Wij mogen voor deze woning(en) een hogere grenswaarde vaststellen. Daarom hebben wij het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden opgesteld.

U kunt dit ontwerpbesluit hogere grenswaarde en bijbehorende stukken van 8 mei 2020 tot en met 18 juni 2020 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor, W. v.d. Knoopdreef 1 in Volendam alsmede digitaal via de gemeentelijke website.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen met ingang van vrijdag 8 mei 2020 gedurende zes weken hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling naar voren brengen,

binnen de termijn van de terinzagelegging. Onder vermelding dat een schriftelijke zienswijze betrekking heeft op het ‘ontwerpbesluit hogere grenswaarden Waterrijk deel 3A’, dient een zienswijze inzake dit ontwerpbesluit te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Edam-Volendam, Postbus 180, 1130AD Volendam.

In verband met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis kunnen mondelinge zienswijzen alleen telefonisch op werkdagen worden ingediend. U kunt hiervoor contact opnemen met de sectie Omgevingsbeleid (tel.: 0299-398398).

Volendam, 7 mei 2020

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam

Naar boven