Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan en gewijzigd beeldkwaliteitsplan, bouwen 100 woningen, Torenpad-West te Boskoop.

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 23 april 2020 het gewijzigde bestemmingsplan en het gewijzigde beeldkwaliteitsplan Torenpad-West heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan in?

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van de bouw van maximaal 100 woningen met voorzieningen. In het beeldkwaliteitsplan wordt de gewenste beeldkwaliteit beschreven en de te hanteren welstandscriteria voor de woningen en overige voorzieningen (zoals bruggen, erfscheidingen etc). Het gaat hierbij om de beoogde ruimtelijke kwaliteit en architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan zal gaan gelden als aanvulling op de welstandsnota.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Boskoop, kadastraal bekend gemeente Boskoop, sectie A nummers 3679, 5781, 5343, 5518, 5549, 1749, 3254 (ged.), 4709, 5271, 5339, 4668, 4669, 5550 (ged.). en 5340. Het plangebied ligt gedeeltelijk achter de Zijde, Parklaan en Zinkeling. Grenzend aan het floragebouw en het Rosarium.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen en nieuwe inzichten is het vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan op een aantal punten (ambtshalve) gewijzigd ten opzichte van de ontwerpen. De wijzigingen hebben betrekking op de plantoelichting, regels en verbeelding van het bestemmingsplan en op het beeldkwaliteitsplan. In Bijlage II Nota van wijzigingen bij het raadsbesluit zijn zo veel als mogelijk alle wijzigingen opgesomd, onderverdeeld naar wijzigingen als gevolg van de zienswijzen (één en ander conform de Nota van zienswijzen) en ambtshalve wijzigingen. Deze Nota is geen uitputtend overzicht van alle wijzigingen. Om exact te weten of sprake is van een wijziging dient het (vastgestelde) bestemmingsplan te worden vergeleken met het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan.

Wie kan beroep instellen

Gedurende termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad (vaststelling bestemmingsplan) van 14 mei tot en met 24 juni 2020 door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, beroep worden ingesteld.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Er kan ook digitaal beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Daarvoor is wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie over het digitaal indienen van beroep en een verzoek om voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een beroep en een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van deze wet van toepassing. De beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen, de beroepsgronden kunnen na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Tegen het besluit van de gemeenteraad van tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), wordt u aangeraden om het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.BKtorenpadwest-VA01 digitaal te raadplegen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. Een afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer (14 0172) of door een e-mail te sturen naar ROJuristen@alphenaandenrijn.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, d.d. 13 mei 2020

Naar boven