Kennisgeving melding besluit algemene regels milieu mijnbouw, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 17 oktober 2019 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen.

De melding heeft betrekking op een voorgenomen activiteit binnen de bestaande locatie Sleen-4, gelegen aan de Kanaaldijk ZZ nabij ’t Haantje in de gemeente Coevorden, kadastraal bekend Sleen, sectie N, nummers 347 en 593.

De voorgenomen activiteit betreft het uitvoeren van abandonneringswerkzaamheden en hebben tot doel om de putten Sleen-4 en Sleen-7 definitief te verlaten, ook wel abandonneren genoemd. In deze fase van de werkzaamheden wordt met behulp van een mobiele installatie pluggen van cement geplaatst in de hierboven genoemde putten om deze permanent af te sluiten. De locatie zelf wordt in eerste instantie niet direct na deze activiteiten opgeruimd en blijft voorlopig in gebruik als NAM locatie.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk overdag plaats. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom ’s avonds en in de nacht plaatsvinden. Transporten vinden zoveel mogelijk geconcentreerd plaats tijdens de dagperiode. De werkzaamheden starten naar verwachting eind mei 2020 en duren naar verwachting tot medio juli 2020.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. K. Kaya-Karso (070 – 379 77 68).

Naar boven