Gemeente Lansingerland - vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling vervangende nieuwbouw scholen Prins Willem Alexander en de Kwakel Rodenrijs, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de volgende besluiten, die met toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling zijn voorbereid, ter inzage liggen:

  • Het bestemmingsplan “Berkel I, 1e partiële herziening nieuwbouw Prins Willem Alexander / de Kwakel Rodenrijs” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0157H01-VAST door de gemeenteraad vastgesteld op 23 april 2020. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen;

  • De omgevingsvergunning voor het oprichten van een schoolgebouw aan de Chrysantenhof 18-20 te Berkel en Rodenrijs met kenmerk 56183 in mandaat verleend.

Beschrijving besluiten en coördinatieregeling

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door de Anjerdreef en het Chrysantenhof in het zuidwesten van Berkel en Rodenrijs. Het bestemmingsplan voorziet in de vervangende nieuwbouw van de basisscholen Prins Willem Alexander en De Kwakel Rodenrijs. Het nieuwe gebouw zal naast genoemde basisscholen tevens onderdak bieden aan Stichting Prokino (BSO) en Stichting Kinderspeelzaal. De beoogde nieuwbouw past functioneel binnen de bestemmingsplanbepalingen, zoals vastgelegd in het geldende bestemmingsplan “Berkel I”. Wel is ten aanzien van de situering en maatvoering sprake van strijdigheid met de bouwregels. Vandaar dat een herziening van het juridisch-planologisch kader noodzakelijk is. Dit bestemmingsplan voorziet hierin.

Voor de vervangende nieuwbouw van het schoolgebouw is een omgevingsvergunning nodig. De omgevingsvergunning met (de meest relevante) bijlagen is op ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke viewer gekoppeld aan het bestemmingsplan.

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel

3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures

gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten hebben gezamenlijk de uniforme openbare

voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht doorlopen. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie.

Inzage

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen vanaf 14 mei 2020 ter inzage. U kunt de stukken inzien:

https://1621.ropubliceer.nl/?phID=DB4B51B0-0E71-4BAF-99E8-E3E2EB01FCF2

Beroep

Op de besluiten is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning gezamenlijk ter inzage liggen en u tegen bovengenoemde besluiten een beroepschrift kunt indienen.

Vanaf 14 mei tot en met 24 juni 2020 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerp omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de besluiten zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking op 25 juni 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven