Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 6 mei 2020, nr. PO/FenV/14561352, houdende wijziging van de aanvraagtermijn voor bijzondere bekostiging asielzoekers en overige vreemdelingen

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op de artikelen 116, tweede lid en 123, tweede lid, van de Wet op het primair onderwijs,

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING TWEEDE REGELING BEKOSTIGING PERSONEEL PO 2019–2020 EN VASTSTELLING BEDRAGEN VOOR ONDERSTEUNING VAN LEERLINGEN IN HET PO EN VO 2019–2020

De Tweede Regeling bekostiging personeel PO 2019–2020 en vaststelling bedragen voor ondersteuning van leerlingen in het PO en VO 2019–2020 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 34, derde lid, wordt de zin ‘Het bevoegd gezag dient ter verkrijging van de bijzondere en de aanvullende bekostiging een aanvraag in die indien de peildatum de eerste schooldag betreft door DUO moet zijn ontvangen voor 30 september 2019 en indien de peildatum niet de eerste schooldag betreft binnen vier weken na de peildatum.’ vervangen door ‘Het bevoegd gezag dient ter verkrijging van de bijzondere en de aanvullende bekostiging een aanvraag in die indien de peildatum de eerste schooldag betreft door DUO moet zijn ontvangen voor 30 september 2019, indien de peildatum niet de eerste schooldag betreft binnen vier weken na de peildatum en indien de peildatum 1 mei betreft binnen acht weken na de peildatum.’.

B

In artikel 35, derde lid, wordt de zin ‘Het bevoegd gezag dient ter verkrijging van de bijzondere en de aanvullende bekostiging een aanvraag in die indien de peildatum de eerste schooldag betreft door DUO moet zijn ontvangen voor 30 september 2019 en indien de peildatum niet de eerste schooldag betreft binnen vier weken na de peildatum.’ vervangen door ‘Het bevoegd gezag dient ter verkrijging van de bijzondere en de aanvullende bekostiging een aanvraag in die indien de peildatum de eerste schooldag betreft door DUO moet zijn ontvangen voor 30 september 2019, indien de peildatum niet de eerste schooldag betreft binnen vier weken na de peildatum en indien de peildatum 1 mei betreft binnen acht weken na de peildatum.’.

C

In artikel 36, vierde lid, wordt de zin ‘Het bevoegd gezag dient ter verkrijging van de bijzondere en de aanvullende bekostiging een aanvraag in die indien de peildatum de eerste schooldag betreft door DUO moet zijn ontvangen voor 30 september 2019 en indien de peildatum niet de eerste schooldag betreft binnen vier weken na de peildatum.’ vervangen door ‘Het bevoegd gezag dient ter verkrijging van de bijzondere en de aanvullende bekostiging een aanvraag in die indien de peildatum de eerste schooldag betreft door DUO moet zijn ontvangen voor 30 september 2019, indien de peildatum niet de eerste schooldag betreft binnen vier weken na de peildatum en indien de peildatum 1 mei betreft binnen acht weken na de peildatum.’.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Algemeen

Om de verspreiding van het coronavirus te beheersen heeft het kabinet op 31 maart 2020 besloten dat alle scholen in ieder geval tot na de meivakantie dicht blijven. Deze coronamaatregel kan er toe leiden dat het scholen niet lukt tijdig een aanvraag in te dienen voor bijzondere bekostiging asielzoekers en overige vreemdelingen. Door de sluiting van de scholen is het moeilijker om voor nieuwe kinderen alle benodigde gegevens te verzamelen en een intake te doen. Verder vraagt het organiseren van maatwerkbegeleiding en het voorbereiden op een mogelijke heropening van de scholen veel van het personeel waardoor het moeilijker is de aanvragen tijdig in te dienen.

Met deze wijzigingsregeling wordt de aanvraagtermijn van peildatum 1 mei voor bijzondere bekostiging asielzoekers en overige vreemdelingen verlengd met vier weken. Hierdoor hebben scholen vier weken langer de tijd om de benodigde gegevens te verzamelen en aanvragen voor bijzondere bekostiging asielzoekers en overige vreemdelingen in te dienen.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven