ONTWERP BESTEMMINGSPLAN OVERAKKER 6 - MIERLO

Logo Geldrop-Mierlo

 

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 8 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Overakker 6 – Mierlo’.

Inhoud

Op het huidige woonperceel Overakker 6 in Mierlo is nu één vrijstaande woning aanwezig. Het is de bedoeling om op dit 1800m2 grote woonperceel ruimte te bieden voor een tweede vrijstaande woning. Daarnaast krijgt een deel van het woonperceel een groene invulling, ter versterking van het groene hart van de bestaande bebouwingsconcentratie Overakker. Deze ontwikkeling past niet binnen de geldende bestemmingsplanregeling voor de locatie, omdat binnen de huidige woonbestemming maximaal één woning is toegestaan. Door middel van dit bestemmingsplan kan aan het planvoornemen de benodigde ruimte worden gegeven. Er wordt een extra bouwblok op het perceel aangebracht met voldoende afstand tot de bestaande woning. Daarnaast wordt een strook van bijna 300m2 bestemd als ‘Groen’, wat een semi-openbare invulling krijgt als kernrandgebied. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt het beoogde planvoornemen juridisch-planologisch mogelijk.

Ter inzage

U kunt van vrijdag 8 mei 2020 tot en met vrijdag 19 juni 2020 de volgende stukken bekijken:

• het ontwerpbestemmingsplan ‘Overakker 6 – Mierlo’ en bijbehorende bijlagen;

U kunt deze stukken bekijken:

• op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

• (op papier en digitaal) in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Meent 2 in Geldrop, van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden. Op deze locatie zijn voorzieningen getroffen in het kader van het weren van het Corona-virus.

• op de gemeentelijke website via www.geldrop-mierlo.nl.

Het identificatienummer van het uitwerkingsplan is NL.IMRO.1771.Overakker6.ON01

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met Robijn Andringa van de afdeling Ruimte, via telefoonnummer 040 389 38 93.

 

Geldrop-Mierlo, 7 mei 2020

Naar boven