Kennisgeving publicatie voorontwerpbestemmingsplan ‘Noorderdracht 20A te Oosterblokker’

Logo Drechterland

Het college van burgemeester en wethouders van Drechterland maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noorderdracht 20a te Oosterblokker’ voor inspraak en advies wordt vrijgegeven. Dit conform de gemeentelijke inspraakverordening 2006 en in het kader van het vooroverleg met andere bestuursorganen zoals bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening. Dit vormt de eerste stap van de doelstelling om uiteindelijk een bestemmingsplan vast te stellen dat ruimte biedt aan het verplaatsen en verkleinen van het bestaande bouwvlak op het perceel Noorderdracht 20a ten gunste van het herinrichten van het terrein van een tuincentrum.

Plangebied

Het plangebied omvat een doelbestemming ‘Detailhandel-tuincentrum’ met daarin een bouwvlak ten gunste van het realiseren van bedrijfsgebouwen. Het bouwvlak is met ca. 1600 m2 verkleind t.o.v. het bestaande bouwvlak.

Inspraak

Op grond van de inspraakverordening Drechterland 2006 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noorderdracht 20a te Oosterblokker’ met ingang van 18 mei 2020 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage voor inspraak. Het voorontwerp van het bestemmingsplan én het voorontwerp van het inrichtingsplan zijn te raadplegen en te downloaden via de link bij deze publicatie op www.officielebekendmakingen.nl

Advies betrokken bestuursorganen

Op grond van artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening moeten betrokken bestuursorganen en adviseurs als bedoeld in voorgenoemd artikel een redelijke termijn worden gesteld om te reageren, dan wel advies uit te brengen hangende de voorbereiding van een bestemmingsplan. Deze termijn stellen wij gelijk aan die van de inspraakverordening Drechterland 2006. De betrokken bestuursorganen en adviseurs zijn via elektronische weg in kennis gesteld van deze publicatie met aanhangende stukken.

Wanneer u via e-mail een exemplaar van het voorontwerp bestemmingsplan, of wanneer u vragen heeft, neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema, afdeling Ruimte, tel 0228-534100.

Reactie/advies

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden, alsook de betrokken bestuursorganen en adviseurs een inspraakreactie/advies over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noorderdracht 20a te Oosterblokker’ kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel of via e-mail: gemeente@drechterland.nl o.v.v. inspraakreactie tuincentrum Oosterblokker’. Het mondeling indienen van een inspraakreactie is tot nader order niet mogelijk in verband met het Coronavirus.

Informatie

Voor meer informatie over de inspraakprocedure kunt u contact opnemen met dhr. M. Groefsema van de afdeling Ruimte, tel. 0228-534100 of via gemeente@drechterland.nl o.v.v. ‘inspraakreactie tuincentrum Oosterblokker’

 

Naar boven