Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project RijnlandRoute (N206 Ir. G. Tjalmaweg) Ontwerpbesluit watervergunning Hoogheemraadschap Rijnland

Logo Zuid-Holland

 

Ten behoeve van de realisatie van de RijnlandRoute is door Provinciale Staten van Zuid-Holland op 10 december 2014 het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute vastgesteld. Op 23 maart 2016 hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland een nieuw besluit genomen over het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute. Daarbij zijn ten opzichte van het eerder vastgestelde inpassingsplan wijzigingen aangebracht.

Op grond van artikel 3.33 , lid 1 en lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in samenhang met artikel 3.31, lid 1 van de Wro bevordert het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een provinciaal inpassingsplan. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland kennis van het feit dat onderstaand ontwerpbesluit is genomen voor de uitvoering van het provinciaal inpassingsplan Rijnlandroute overeenkomstig de procedure van artikel 3.31, lid 3 van de Wro in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt er inzage?

Het betreft een ontwerpbesluit (kenmerk 2019-022130) afgegeven door het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland op aanvraag van Boskalis Nederland B.V. voor een watervergunning als bedoeld in de Waterwet, het Waterbesluit, de Waterregeling, de Waterverordening Rijnland en de Keur van het Hoogheemraadschap van Rijnland voor het dempen van 3124 m2 primair water ten behoeve van het dempen en graven van de primaire watergang zijnde de verbinding tussen de Kleine Watering en Grote Watering ten noorden van de Ir. G. Tjalmaweg. Het betreft de eindsituatie.

 

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 mei 2020 tot en met 18 juni 2020 ter inzage in het kantoor van het Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. U kunt het ontwerpbesluit tijdens kantooruren inzien. Hiervoor dient telefonisch een afspraak gemaakt te worden (nummer 071 306 3063). Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn tevens te raadplegen op de website van het Hoogheemraadschap van Rijnland:

https://www.rijnland.net/actueel/bekendmakingen.

Van 8 mei 2020 tot en met 18 juni 2020 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD Leiden. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u bellen naar telefoonnummer 071 308 34 60. Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

 

Meer informatie?

Voor nadere informatie ten aanzien van het besluit kunt u bellen via telefoonnummer 06 502 67 181.

 

Naar boven