Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 4 mei 2020, nr. 2020-0000057567, tot Wijziging van de Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017 in verband met de Coronacrisis

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Na artikel 16 van de Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 16a. Wijzigen einddatum beschikking tot subsidieverlening

  • 1. In afwijking van artikel 16, tweede lid, bedraagt de subsidiabele periode voor een project maximaal 1,5 jaar, indien de einddatum van dat project 13 maart 2020 of later is.

  • 2. Indien subsidie is verleend voor een project waarvan de einddatum 13 maart 2020 of later is, verlengt de minister de periode waarbinnen de subsidiabele activiteiten worden uitgevoerd met zes maanden, door middel van een wijziging van de beschikking.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 12 maart 2020.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 4 mei 2020

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

TOELICHTING

Algemeen

Voor de uitvoering van projecten in het kader van de Subsidieregeling kansen voor alle kinderen zijn de gevolgen van de coronacrisis groot. Deze wijziging ziet daarom op een verlenging van de projectperiode van projecten uit het aanvraagtijdvak 2019 die op 13 maart 2020 nog in uitvoering waren met zes maanden. Hiermee krijgen subsidieontvangers meer tijd om tot uitvoering en afronding van het gesubsidieerde project te komen. De datum is afgestemd op het tijdstip waarop de gevolgen van de maatregelen in verband met het coronavirus aanmerkelijk voelbaar zijn geworden in Caribisch Nederland, namelijk de datum van sluiting van het luchtruim van Bonaire.

Artikelsgewijs

Het nieuwe artikel 16a voorziet in een algemene uitzonderingsbepaling met betrekking tot de duur van projecten onder de volledige reikwijdte van de Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017. Hiermee wordt afgeweken van de periode genoemd in artikel 16, tweede lid. Voor alle onder deze regeling vallende projecten met een in de subsidiebeschikking vermelde einddatum van 13 maart 2020 of later wordt de duur van het project met 6 maanden verlengd. Om dit mogelijk te maken worden de subsidiebeschikkingen van deze projecten verlengd. Voor al het overige blijven de voorwaarden voor subsidieverlening ongewijzigd. Het is niet nodig voor subsidieontvangers om een formeel verzoek tot wijziging van de looptijd in te dienen; de wijziging vindt ambtshalve plaats.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven