Vastgesteld bestemmingsplan ‘Waterbuffer Keulsebaan/Randweg te Herkenbosch’

Logo Roerdalen

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Waterbuffer Keulsebaan/Randweg te Herkenbosch’ voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in het gebruik van de aan de Keulsebaan/Randweg gerealiseerde regenwaterbuffer ten behoeve van de afwatering van het industrieterrein Roerstreek Noord. Verder krijgen de gronden een bestemming ‘Natuur’ om het behoud van de natuurlijke en ecologische inrichting van de gronden planologisch beter te kunnen beschermen.

Het plangebied omvat een gedeelte van de percelen kadastraal bekend gemeente Melick en Herkenbosch, sectie A, nrs. 5942 en 5986 en plaatselijk gelegen aan de Keulsebaan/Randweg te Herkenbosch.

Inzage en raadplegen

Het bestemmingsplan ligt met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in Sint Odiliënberg. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering:

NL.IMRO.1669.BPHKB19WATERBUFFER-VG01

In het kader van de corona-richtlijnen is er een aangepaste procedure voor het inzien van stukken. U stuurt een mail naar postregistratie@roerdalen.nl met daarin het verzoek om de betreffende stukken te mogen ontvangen. Deze worden dan per e-mail aan u toegezonden.

Beschikt u niet over de mogelijkheid om stukken digitaal te ontvangen? U maakt telefonisch een afspraak om het plan bij het Servicepunt Roerdalen te komen inzien. U kunt contact opnemen met Orelia Meuwissen van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

Beroep

Gedurende de termijn van inzage kunnen belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen hebben kenbaar gemaakt of kunnen aantonen dat zij daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, schriftelijk beroep instellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als een beroepschrift is ingediend, bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de inzagetermijn.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Orelia Meuwissen van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888 op maandag, dinsdag en donderdag.

 

Sint Odiliënberg, 12 mei 2020

Naar boven