Ontwerpbestemmingsplan Chw Coehoorn - Oost

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan Chw Coehoorn - Oost

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.890-0201.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de westzijde van de binnenstad van Arnhem en ten zuiden van het stationsgebied. Het gebied is gelegen in het oostelijke gedeelte van Coehoorn.

Aanleiding en doel

Coehoorn is gelegen vlakbij het station, de rivier en de binnenstad. Het is een stapsteen tussen Arnhem Centraal en de historische binnenstad en Artez en Museum Arnhem. Deze locatie biedt mooie kansen voor de ontwikkeling van creatieve bedrijvigheid, verbinding tussen belangrijke plekken in de stad, bewonersparticipatie en groen. Hiervoor heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie 'Coehoorn creatieve wijk' op 27 februari 2019 vastgesteld. De gebiedsvisie gaat uit van ontwikkellocaties 1, 2, 3a, 3b en 3c. Het gebied wordt de komende jaren vormgegeven als creatieve stadswijk met een mix van wonen, creatieve ondernemers en ruimte voor ontmoeten en ideeënuitwisseling.

De gewenste gebiedsontwikkeling is strijdig met het vigerende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Op basis van de uitgevoerde milieuonderzoeken heeft het college in het m.e.r.-beoordelingsbesluit besloten dat voor voorliggend bestemmingsplan een Milieueffectrapport (MER) niet noodzakelijk is.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Chw Coehoorn - Oost ligt met ingang van 8 mei 2020 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53. Het bestemmingsplan is met ingang van 8 mei 2020 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden). De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.890-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.890-0201/

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen via coehoorn@arnhem.nl

Naar boven