Ontwerp-omgevingsvergunning Meervelderweg 57 Uddel voor legalisering van aanbouw, veranda, houthok en drie schuren

Logo Apeldoorn

Wabonummer: D19/021302

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een omgevingsvergunning te weigeren voor de legalisering van een aanbouw, veranda, houthok en drie schuren bij een woning én het afwijken van het bestemmingsplan Agrarische Enclave op het perceel Meervelderweg 57 in Uddel. De afwijking bestaat uit het feit dat bij een bijbehorend bouwwerk het maximaal aantal m² aan bebouwing is overschreden en deze deels op een agrarische bestemming staat. Een ander bijbehorend bouwwerk staat geheel op agrarische grond waarop geen bouwrechten gelden. De bestemmingsplanregels waarborgen het open en groene karakter van de omgeving. Extra bouwrechten toestaan bij de woning is gelet hierop onwenselijk en schept een ongewenst precedent. Omdat de aanvraag in strijd is met de goede ruimtelijke ordening, is het college van plan de aanvraag te weigeren. Bij het weigeren van de omgevingsvergunning wordt gebruik gemaakt van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 30 en van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het ontwerpbesluit en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen met de bijbehorende stukken liggen van 7 mei 2020 tot en met 17 juni 2020 voor iedereen ter inzage bij het Omgevingsloket.

In deze periode kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbesluit geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar burgemeester en wethouders, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerpbesluit Meervelderweg 57'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met P. Pollmann telefoonnummer 14055.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

De omgevingsvergunning ligt ook ter inzage bij het Omgevingsloket. Vanwege de verspreiding van het coronavirus willen wij het aantal afspraken in het stadhuis beperken. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om (online) een fysieke afspraak te maken bij het Omgevingsloket. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Pollmann op telefoonnummer 14055 of via mail p.pollmann@apeldoorn.nl.

Wilt u het ontwerpbesluit digitaal ontvangen? Stuur dan een mail met als onderwerp 'Verzoek toezending ontwerpbesluit onder vermelding van het Wabonummer D19/021302 ' aan infoomgevingsloket@apeldoorn.nl.

 

Apeldoorn, 6 mei 2020

Naar boven