Kennisgeving bestemmingsplan ‘Hoek van Holland - Buitengebied’ met betrekking tot het perceel Kaapweg 125 te Hoek van Holland

Logo Rotterdam

Gevolgen uitspraak Raad van State voor Kaapweg 125 met betrekking tot de reactieve aanwijzing van de provincie Zuid-Holland

Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad van Rotterdam het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland - Buitengebied’ gewijzigd vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben vervolgens bij besluit van 10 juli 2018 besloten voor het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland - Buitengebied’ een reactieve aanwijzing te geven tegen het opnemen van een woonbestemming met tuinbestemming (‘Tuin - 1’) en tegen het opnemen van de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch - plattelandswoning’ op verschillende percelen, waaronder het perceel met het adres Kaapweg 125 te Hoek van Holland.

 

Tegen de reactieve aanwijzing is beroep ingesteld bij de Raad van State. Op 8 april 2020 heeft de Raad van State uitspraak (zaaknummer 201807412/1/R3) gedaan over de genoemde reactieve aanwijzing. Het beroep dat gericht was tegen de reactieve aanwijzing voor het perceel Kaapweg 125 is in die uitspraak gegrond verklaard en het aanwijzingsbesluit is voor dit perceel vernietigd. Dit heeft tot gevolg dat het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland - Buitengebied’ alsnog voor het desbetreffende perceel bekendgemaakt dient te worden.

 

Bekendmaking onderdeel dat alsnog deel uitmaakt van het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland – Buitengebied’

De uitspraak van de Raad van State van 8 april 2020 leidt ertoe dat het volgende onderdeel alsnog deel uitmaakt van het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland - Buitengebied’:

  • -

    het perceel Kaapweg 125 te Hoek van Holland met de bestemming ‘Agrarisch - Tuinbouw’ inclusief de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch - plattelandswoning’ evenals de dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologie 2’.

    Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van 10 juli 2018 en de uitspraak van de Raad van State van 8 april 2020, kunt u inzien vanaf vrijdag 8 mei tot en met vrijdag 19 juni 2020 via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gezien de huidige omstandigheden zijn de stukken uitsluitend digitaal te raadplegen. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Hildenbrant op nummer 0610040308.

     

    Tegen het vaststellingsbesluit kan, voor zover het het perceel Kaapweg 125 betreft, van zaterdag 9 mei tot en met vrijdag 19 juni 2020 beroep worden ingesteld door:

  • -

    de belanghebbenden die met betrekking tot het hiervoor genoemde onderdeel tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

     

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 6 mei 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven