Bekendmaking omgevingsvergunning uitgebreide procedure (drijvend zonnepark Sellingerbeetse)

Logo Westerwolde

Inhoud

Burgemeester en wethouders van Westerwolde maken bekend dat zij op 30 april 2020 een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben verleend voor het realiseren van een drijvend zonnepark (met daarbij behorende landschappelijke inpassing, voorzieningen en technische installaties) op de voormalige zandwinplas aan de Beetserweg in Sellingen, tussen de Beetserweg en de Beetserwijk. De vergunning heeft betrekking op de volgende in de Wabo genoemde activiteiten:

  • -

    het bouwen van een bouwwerk (art. 2.1, lid 1, onder a, Wabo);

  • -

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1, onder c in samenhang met art. 2.12, lid 1, onder a, onder 3o, Wabo).

Uitgebreide procedure

Vanwege de strijdigheid met het geldende bestemmingsplan is de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wabo doorlopen. In zijn vergadering van 28 april 2020 heeft de gemeenteraad van Westerwolde besloten de voor de vergunning vereiste verklaring van geen bedenkingen af te geven. Tegen het ontwerpbesluit om de vergunning te verlenen zijn zienswijzen ingediend. De vergunning is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Terinzagelegging

De verleende vergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 mei 2020 tot het einde van de beroepstermijn ter inzage in het gemeentehuis in Sellingen, Dorpsstraat 1. Tevens is het besluit deels elektronisch raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.1950.OV2001-vs01. Het is op de landelijke voorziening rechtstreeks raadpleegbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1950.OV2001-vs01.

Inwerkingtreding

Bij de verlening van de vergunning is toepassing gegeven aan artikel 6.2 van de Wabo, hetgeen inhoudt dat de vergunning terstond na bekendmaking in werking treedt.

Beroep

Tegen het besluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD in Groningen, door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende voor zover het beroep is gericht tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de rechtbank tevens verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dient gericht te worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen (Postbus 150, 9700 AD Groningen). Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.ul hier de tekst in]

Naar boven